Kastelen en meer in Nederland (6)

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Duitsland, Nederland  
Datum: 17/08/2020


We gaan weer verder. De startmotor is inderdaad vervangen en de camper start als nooit tevoren. Lekker vlot, direct lopen. Even afwachten of het echt zo blijft.
Het eerste doel is het kasteel ruïne Merwede. Het is nog minder dan wat ik verwachtte. Er staat nog maar een klein stukje van het eens zo grote kasteel. Maar evengoed wel leuk om even te bekijken.

kasteel ruïne Merwede

Daarna rijden we door naar kasteel Loevenstein. Wat ons tegenvalt is dat de hond echt nergens bij mag. Wij zien het dus ook van een afstandje. Wel een mooie kasteel.

kasteel Loevenstein.

kasteel Loevenstein.

Er was ook een gratis camperplaats daar en daar zul je zeker mooi staan met ook al de wilde grazers vlak in de buurt. Wij hebben er niet gestaan en zijn doorgereden.

Wij gingen naar kasteel van Ammersoyen. Het parkeren met de camper was even lastig want het hek was wel erg smal. We zijn maar achteruit het pad weer afgegaan en hebben verderop in de straat geparkeerd. Daarna lopend naar het kasteel en daar rondgekeken.

kasteel van Ammersoyen

Toen reden we naar de camperplaats in Zaltbommel. vlak voor we er waren zagen we onder aan de dijk een mooie plaats voor de camper. Daar zijn we gaan staan en hebben daar ook het eten gemaakt.

Bij Zaltbommel in de buurt

Pas tegen negen uur zijn we uiteindelijk naar Zaltbommel gereden en zowaar was er nog een mooie plaats vrij voor ons op de camperplaats. Een originele plaats. En anders hadden we ook op de parkeerplaats erbij kunnen staan.

camperplaats Zaltbommel

De volgende dag gingen we als eerste gingen we naar de supermarkt en daarna doorgereden naar Kasteel Heeswijk. Een mooi en groot kasteel.

Kasteel Heeswijk

Daarna wilden we wat winkelen en toen wilden we bij water staan in Ravenstein. Maar dat viel tegen. Veel boten aan de oever en ook geen mooie plaats om de camper neer te zetten. Dus zijn we doorgereden naar de dagcamping in Rhenen. Daar hebben we heerlijk de rest van de dag gestaan en ’s avonds zijn we naar Veenendaal gereden voor de nacht.

dagcamping in Rhenen

Kasteel Doornenburg stond vandaag als eerste op het programma. Een mooie kasteel waar je met hond ook gewoon het binnenplein op mag. Leuk om er te lopen. Er was ook een podium met Sinterklaas versieringen. Er werden vast filmopnames gemaakt in de komende tijd voor het grote jaarlijkse feest.

Kasteel Doornenburg

Op de camperplaats vlakbij hebben we geluncht en zijn daarna weer verder gereden naar Waterburcht Anholt. Dat is een burcht in Duitsland.
In verband met Corona was het gesloten. En waarschijnlijk ook omdat ze aan het verbouwen waren.

Waterburcht Anholt

Het parkeren op de parkeerplaats er vlak voor was nog even een probleem met de camper. Er staan daar overal bomen met wild uitgelopen takken en veel daarvan komen onder de drie meter waardoor we er met de camper moeilijk langs konden. Het indraaien ging dan ook alleen met hulp van de bijrijder die buiten alle kanten in de gaten moest houden. Dat ging prima en erin ging heel lastig maar met eruit rijden ging het al een stuk beter en waren we zo weer van de parkeerplaats af.

Mooie bomen op parkeerplaats

Daarna zijn we gereden naar de camperplaats van Ponyhof Leiting in Isselburg. Daar hebben we patat gehaald voor het avondeten en daarna heerlijk de nacht doorgebracht.

De volgende dag hebben we kasteel Slangenburg aangedaan. Het zijn meer grote landhuizen dan kastelen vinden wij. We missen de torentjes en kantelen.

kasteel Slangenburg

De camperplaats die avond is de camperplaats Zwillbrocker Venn in Vreden geworden. Het was er best druk maar we hebben er goed gestaan.

En de volgende dag alleen wat gewinkeld en een stuk gereden. ’s Middags zijn we toen weer in verband met het warme weer naar dezelfde camperplaats gereden

Meer campertips


Laat een reactie achter