Kastelen en meer in Nederland (7)

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Duitsland, Nederland  
Datum: 22/08/2020


Vandaag eerst weer boodschappen doen want er raken wat zaken op en daarna op naar een tankstation. De stand komt onder een kwart en dat is toch wel laag. We hebben een tankstation gevonden waar de diesel maar 0.999 euro was. Onder de euro en dat hebben we al heel lang niet meegemaakt. Bij ons thuis is het nog 1,11 euro en dat is voor Nederland al goedkoop.
Daarna nog heel wat andere winkels af geweest en heb ik de afstap van de camper even krom gereden tegen een hekje. Dat was niet zo handig dus dat moet later even wat beter gerepareerd worden. Hij is een stukje terug gebogen en hij kan weer open en dicht in ieder geval. Alleen sluit het trapje niet helemaal en blijft hij iets open staan.
Uiteindelijk zijn we beland op de camperplaats Am Speicherbecken in Geeste bij een stuwmeer. Wat een mooie camperplaats is dit. En even verder is er nog eentje en daar kun je ook prima staan op een groot grasveld.

camperplaats Am Speicherbecken in Geeste

De camper is tot nu toe elke keer weer prima gestart dus met de nieuwe startmotor gaat het in ieder geval goed.
We gaan wat meer naar het noorden rijden en kijken wat we kunnen bezichtigen. We rijden eerst eens naar Bourtange. Een mooi vestingstadje net weer in Groningen, dus gaan we Duitsland even uit. Het was leuk om bij Bourtange rond te lopen en alles eens te bekijken.

Bourtange

Bourtange

Daarna wilden we kijken bij de vogel kijkhut “De Kiekkaste” maar die hebben we niet gevonden. We konden er met de camper ook niet komen want waar de navigatie ons heen wees was niet toegankelijk voor auto’s. Dan hadden we misschien moeten parkeren en een eind lopen maar daar hadden we met de regen op dat moment geen zin in. De route rijden was wel leuk met nog een smalle doorgang door een dijk heen. We pasten wel al was het krap.

Toen weer naar Duitsland en gereden naar Schloss Evenburg. Dat was wel een mooi kasteel om te bekijken met een groot park er omheen. We hebben daar genoten in zowel de zon als een kleine regenbui.

Schloss Evenburg

Voor de overnachting hebben we gekozen voor de camperplaats in Hesel. Een prachtige gratis camperplaats met allemaal aparte vakken. Er was nog plek genoeg voor ons en we hadden een mooi hoekplekje.

Camperplaats in Hesel

De volgende dag zouden we nog meer noordelijk gaan maar dat is ver rijden en we moeten toch woensdag weer thuis zijn. Dus besloten we naar Surwold te rijden en te gaan kijken in het Marchenwald. Een klein sprookjesbos met allemaal kleine taferelen. Bij ieder huisje kun je op een knop drukken en hoor je het (korte) verhaal van het sprookje. En de figuurtjes die erin staan die bewegen allemaal. Zal ook heel leuk zijn voor de (klein)kinderen.

Sprookjes uitgebeeld

Daarna wilden we de ruïne Lage ook bekijken maar dat bleek op privé terrein te zijn waar je helemaal niet bij kon komen. Zelfs van buitenaf kon je er niets van zien. We zullen dus niet weten wat dat is.
Wel hebben we nog een aantal winkeltjes aangedaan onderweg.
De camperplek die we wilden bereiken was afgesloten. Ze waren aan het werk daar in de omgeving. Dus zijn we doorgereden naar de camperplaats in Schuttorf, vlak bij Bad Bentheim. We staan daar weer vlak bij wat winkels dus dat gaan we morgenochtend eerst aandoen na het ontbijt.

camperplaats in Schuttorf

De volgende ochtend hebben we dus eerst de winkels bezocht en toch weer wat leuke dingen gekocht. Vooral hobbyartikelen zijn moeilijk om te laten liggen. Zowel voor onszelf als voor de kleinkinderen die toch ook vaak bij ons zijn.
Daarna gaan we richting Nederland maar eerst nog even langs het tankstation waar de diesel maar 1 euro is. De tank is al weer half leeg en het scheelt toch 11 cent op een liter vergeleken met wanneer we bij ons thuis tanken.
De prijsmepper wilden we aandoen in Enschede maar die bleek niet meer te bestaan, maar er was net een nieuwe geopend in Almelo en daar zijn we naartoe gegaan. Moesten even bellen voor het juiste adres maar daarna konden we weer spullen inslaan. Weer echt van alles gekocht en in de camper is nu geen kastje meer leeg.
We overnachten nog een keer in Nijverdal en dan rijden we naar huis toe.

Meer campertips


Laat een reactie achter