Lang weekend duitse grens

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Duitsland  
Datum: 30/05/2019


Met Hemelvaartsdag en het weekend erna gaan we er weer even op uit. Gewoon wat kijken in Duitsland langs de westkant. We beginnen met eerst naar Duitsland te rijden en besluiten om de camperplek Zwillbrocker Venn op te zoeken in het plaatsje Vreden. Eens kijken of dat een mooie plaats is. We komen er aan en zien dat het ons wel bevalt en zijn daar gestopt voor de eerste nacht. Wat we toen nog niet wisten was dat er een natuurgebied achter lag waar ook flamingo’s leefden. Leuk om dat te bekijken dus zijn we er een stuk gaan wandelen en hebben zowaar flamingo’s in het echt gezien. Dat vinden wij toch wel bijzonder. Leuk om te doen als je daar bent.

Flamingos meer Flamingos

Camperplaats Venn

We zijn de dag erop verder gereden tot Ibbenbüren. We wilden de Dörenther Klippen (rotsen) bekijken en de wandeling daar maken. We konden daar op de parkeerplaats nog net een mooi plaatsje vinden.
Het zag er prachtig uit en klimmen op de rotsen was ook leuk om te doen. We konden niet teveel doen want de hond is echt wel een goede loper maar klimmen over zulke rotsen dat is toch echt niets voor een hond. Maar een paar keer gingen we om beurten omhoog en dat was wel leuk. Overnacht hebben we daarna op de gratis camperplaats in Ibbenbüren. Vooral als je naar boven rijdt heb je wel mooie plaatsen om te staan. Alleen wel veel bomen dus veel zon is er niet bij.

Mooie bomen en veel rotsen

Ibbenburen wandeling Ibbenburen camperplaats

De volgende dag zijn we terug gereden en wilden we op de camperplek Wohnmobilstellplatz Steinfurt gaan staan. Maar helaas die camperplaats was helemaal vol. We hebben nog wel even gekeken bij het slot Steinfurt in die plaats maar daar zie je niet veel van omdat het hek dicht is en je er dus niet dichtbij kan komen. Evengoed wel een leuke wandeling daar gedaan.

Plaatsje Steinfurt

Camperplaats in DarfeldToen verder gereden naar de camperplaats in Darfeld bij de sportvelden. Een wel mooie plaats om te staan en we zijn er de hele zondag ook gebleven omdat het warm zou worden. Lekker ontspannen lezen en puzzelen. We komen de warme dag zo wel door. Er kwamen ’s middags drie auto’s met caravans die op een nog vrije plek gingen staan. Het was meteen wat rumoeriger op de camperplaats. Waarom weten we niet maar een uurtje nadat ze helemaal geïnstalleerd waren kwamen ze weer met de auto’s terug werden de caravans weer aangekoppeld en vertrokken ze weer. Hadden zeker een veel mooiere plaats gevonden. Wij verwachtten al een drukke lange avond maar dat viel dus alles mee.

De volgende dag eerst alles legen en vullen. Dat kan vlakbij de camperplaats waar we staan, zo’n 150 meter verder in de straat. Altijd lekker om weer goed gevuld met schoon water verder te gaan. Daarna eerst wat boodschappen doen en wat winkels aan doen. Daar zijn we wel even mee bezig. Uiteindelijk op de camperplek Ponyhof Leiting in Isselburg aangekomen en daar staan we de laatste dag. Een mooie plaats waar we al vaker hebben gestaan.

Ponyhof Leiting in Isselburg

De dag erop nog even op de dagcamping Austerwitz gestaan. Daarna ’s middags naar huis gereden en de camper weer naar de stalling gebracht.

Meer campertips


Laat een reactie achter