Lang weekend in juni (deel 2)

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Nederland  
Datum: 07/06/2021


De volgende dag was het stralend weer en gaan we eerst maar eens meer Land Art kunst bekijken.

Land Art Flevoland

We reden eerst naar Deltawerk gemaakt door RAAAF Atelier de Lyon. Dit is een grote bak die vroeger gebruikt werd om de damdelen voor de Deltawerken op sterkte te testen. Met grote golven werden vele soorten gebouwd en daar getest. Nu het niet meer in gebruik is heeft de kunstenaar delen aangepast en anders neergezet. Een mooi werk.

Deltawerk

Deltawerk van de zijkant

Daarna reden we naar Pier & Horizon van Paul de Kort. Dit werk is geïnspireerd op de strekdam die er ooit gelegen heeft om oud Kraggenburg met het vaste land te verbinden. Het fietspad vanaf de parkeerplaats (het is bijna 1 kilometer lopen naar de pier) en de pier zelf liggen precies in de richting van waar de oude dam liep.
Verder staan er palen in het water waaraan vlotten vast zitten die altijd met de wind meedrijven. Ze staan dus heel vaak anders.
Best leuk maar ik had de palen onder water gezet. Ze voegen niets toe zo boven water en zijn zelfs lelijk.

Pier en horizon

Daarna was het al wat later en zulk mooi weer dat we besloten te gaan ontspannen en we zijn weer naar de dagrecreatie gereden. Heel veel plek voor ons op een mooi grasveld.

En opnieuw dagrecreatie

Daar heerlijk gezeten en rond half negen waren we weer op de Orchideeën hoeve. We besloten inderdaad om maar weer op dezelfde plek te overnachten want we waren nog steeds in de buurt.

Op dinsdag reden we nog langs een ander Land Art kunstwerk en dat was het kunstwerk met de vreemde naam: Riff. PD#18245
Een heel apart kunstwerk waarbij er eerst een heuvel is gemaakt waarna er gaten in gegraven zijn. Die gaten zijn dan weer opgevuld met beton en toen dat allemaal droog was is het zand eromheen weer weggegraven. Even simpel verteld.
Het zand en stenen enzovoort zie je aan de buitenkant nog allemaal zitten. Bovenop is het geheel helemaal glad. Maar van buiten zijn er allerlei vreemde vormen en ziet het er heel speciaal uit.

Riff. PD#18245

Hierna weer net als vorig weekend naar de dagrecreatie in Laage Vuursche gereden en daar lekker bijgekomen van alles. Helemaal niets doen is best zo nu en dan erg lekker.
En daarmee is dit weekend ook weer voorbij.

Meer campertips


Laat een reactie achter