Lang weekend in juni (deel 3)

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Nederland  
Datum: 12/06/2021


En opnieuw een weekend mooi weer. Dus nog een keer op pad. Zaterdag rond de middag vertrekken we weer richting Flevoland. Eerst weer naar een Land Art kunstwerk. Deze heet “Polderland Garden of love and fire” en is gemaakt door Daniel Liebeskind.
Het zijn drie smalle kanalen, een voetgangerspad en een strook met aluminium panelen. Je ziet de kanalen wel maar alleen de panelen vallen echt op. Verder zegt het niet zo veel.

Polderland Garden of love and fire

Daarna zijn we naar de kringloop gereden en hebben wat kleine dingen gekocht en daarna hebben we het tweede kunstwerk van de dag opgezocht.
Dat heet “De Groene Kathedraal”. Dit kunstwerk is gemaakt door Marinus Boezem. Het is een kathedraal nagemaakt met bomen. Van boven gezien op een folder zie je het duidelijk. Maar op de grond is het moeilijk te bevatten. De bomen staan wel in rechte lijnen en er lopen lijnen van stenen over de grond maar het blijft lastig. Wel leuk om even te zien en er door te lopen. Ook de negatieve kathedraal even verderop is te bekijken maar daar zie je eigenlijk alleen een grasveld. De buiten randen lopen in de vorm van de kathedraal maar daar is alles mee gezegd. Wie het niet weet zal het er zeker ook niet uit halen.

De Groene Kathedraal

Toen waren we het zat en wilden nog even in de zon zitten. Vlakbij kanaal de Hogevaart een veldje gezien en daar reden we heen. We konden de camper op het veld zetten en hebben daar een tijdje in de zon gezeten. Toen het te bewolkt werd (en dus te koud) zijn we gaan rijden naar de camperplek in Lelystad.
Dat ging via de Oostvaardersplassen. We hebben ook de paarden daar gezien en er kwamen een paar paarden zelfs heel dichtbij. Best leuk.
Daarna lekker ontspannen op de camperplek.

dagrecreatie Hogevaart

Paarden oostvaardersplassen

’s Nachts hadden we wel wat last van lawaaierige hangjongeren. Eigenlijk hadden we wat verder achteraan moeten gaan staan, dan heb je daar toch minder last van.

De volgende dag besloten we eerst de laatste twee kunstwerken van de negen in Flevoland te bekijken. We reden eerst naar Aardster van Piet Siegers. Dit is het grootste kunstwerk van allemaal. Het zijn glooiende taluds die als golven door het landschap gaan. Best leuk ziet het er uit maar een overzicht is ook hier moeilijk. Met mooi weer is het er in ieder geval lekker wandelen.

Aardster van Piet Siegers

Daarna naar Sea Level van de Amerikaan Richard Serra. Het zijn twee betonnen muren die dwars door het park lopen in Zeewolde. Aan de uiteinden gaan ze de grond in en aan de andere kant steken ze zeker twee meter boven de grond uit. Als je er toevallig langs komt zou je niet zeggen dat het een kunstwerk is maar dat is soms met wel meer kunst.
Parkeren is hier wat lastig maar volg je de bordjes kom je bij een ruime parkeerplaats uit en kun je er zo naar toe lopen. Met een omweg want er zit water tussen.

Sea Level van de Amerikaan Richard Serra

Daarna hebben we weer een dagcamping opgezocht. Deze keer in Zeewolde. Waar we al waren voor het laatste kunstwerk dus het was niet ver rijden.
Het is een mooie plek waar we de hele dag verder stonden. Met een wandeling vonden we even verder nog een mooi veld om te staan. Dat kunnen we dan een volgende keer doen als we hier in de buurt zijn.

Zeewolde dagcamping

Om half negen gingen we naar de camperplaats in Harderwijk. Daar brengen we nu de nacht door. We staan daar met twee campers.

Harderwijk camperplaats

De volgende dag was het te mooi weer. Wel even langs een kringloop winkel gereden en daarna weer naar dezelfde dagcamping in Zeewolde. Alleen nu op het achterterrein. Een veel groter grasveld en omdat het maandag was was er verder niemand. Heerlijk dagje.
Overnacht op camperplaats t Turfwegje
Dinsdag alweer de laatste dag. We hebben een andere plek opgezocht die we op de kaart zagen. Een prachtige plek aan het water vlak bij de Gooimeerweg in Almere. Met veel zon en een beetje wind is het heerlijk hier.

Mooi staplek langs het water

’s Avonds om half acht waren we weer thuis.
Het weekend daarop nog even een nachtje weg met ons kleinkind van drie jaar oud. Hij heeft heerlijk geslapen in de camper en was echt even op vakantie. Al sliepen we gewoon in Hillegom op de camperplaats daar.

Meer campertips


Laat een reactie achter