Langs de Moezel 6

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Duitsland  
Datum: 06/08/2010


We hebben besloten om nog een dag in St Aldegund te blijven staan en vandaag een lange fietstocht te houden. Eerst terugfietsen en bij Neef de Moezel over, dan weer fietsen richting Buffay en daar weer de Moezel over naar Alf en dan terug naar de camper.
Op de brug met uitzicht
Drinken en wat te eten mee en vertrokken met een lekker zonnetje erbij.
Het eerste stuk ging prima richting Neef. Lekker vlak en alleen de brug over de Moezel was even klimmen. Wel een mooi uitzicht vanaf de brug.
Daarna door het dorpje en toen langs de spoorbaan verder.
Steil omhoogFietspad met uitzicht
De weg liep flink omhoog en op een gegeven moment moesten we even lopen. En toen we boven waren ging het nog hoger en ook steil. Dus nog eens lopen en daarna om de bocht ging het nog verder. We zagen de camper in de verte beneden ons en realiseerden ons dat we verkeerd gereden waren.
Wim omhoogAnneke puffen
We kwamen veel hoger uit dan het fietspad wat we altijd vanaf de camper zagen. We zijn maar teruggegaan want we hadden geen idee waar de weg verder uit zou komen. Dus terug naar Neef, wat wel lekker reed want we gingen nu bergafwaarts. 🙂
Weer het juiste pad zoeken, eerst een stukje over de weg en toen onder de treinrails door en daar was inderdaad het fietspad. Het liep niet bepaald vlak en ging ook regelmatig omhoog en weer naar beneden, maar het grootste deel was in ieder geval lekker te fietsen. Zeker toen we bij het stadje kwamen ging het prima en we genoten overal van het uitzicht.
Dorpje op afstand
In Buffay weer even de supermarkt opgezocht voor wat extra melk en brood, plus wat lekkere speciale broodjes voor tussen de middag. (Dat was het al, maar we zouden pas bij de camper weer eten)
Prachtige weggetjes
Prachtige weggetjesToen weer de spoorbrug opgezocht en eroverheen gegaan en daarna een paar foto’s ervan genomen.
We reden nu gewoon over de weg want dat gaat veel beter dan het super smalle fietspad wat met het karretje bijna niet te doen is.

Daarna terug naar de camper gereden en daar lekker het broodje met koffie opgegeten. ’s Middags lekker de benen laten uitrusten met een zonnetje erop.
Prachtige huizenPrachtige huizen
Anneke ging nog even alleen naar Alf om wat straatjes en winkels te bekijken. En ze heeft foto’s gemaakt om te laten zien wat er te zien was. En in ieder geval weer een paar broodjes gekocht, want ze hadden daar weer een andere soort en er komen nog een paar dagen dus dat moet kunnen!
Alvast het karretje opgeruimd want morgen gaan we echt weer even verder, al is er de twijfel of we zo leuk nog eens komen te staan aan het water.
’s Avonds weer wat mail afhandelen, een verhaal schrijven en kaarten maken.

Meer campertips


Laat een reactie achter