Langs de Moezel 8

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Duitsland  
Datum: 08/08/2010


Vandaag langzaam aan richting huis. Na het ontbijt en de koffie de camper weer ingeruimd en vertrokken richting Düren. Dat was al met al zo’n drie uur rijden zonder snelwegen. Het begon al goed in het eerste plaatsje waar we doorheen gestuurd werden. Smalle straatjes en erg steil omhoog. Spannend maar ook erg leuk en mooi.
Lage spoorbrug
We gingen dus weer over de berg heen en hebben de hele weg heuvelachtig terrein gehad. Eenmaal zagen we een bord op een smalle weg met een daling van 13%. Anneke gilde ‘stop’, en ‘zoek een andere route’. Maar dat gaat niet zo simpel en hoe ver zou je terug moeten? Dus maar gewoon weer doorgegaan en de helling was nu ook weer niet zo heel erg lang. Een keer extra remmen en je bent beneden.
Naar benedenMeer naar beneden
Ging prima en de wegen omhoog gingen trouwens ook allemaal goed met de camper. Soms even in zijn twee, maar rijden deed hij de berg op. Wel merkte we beiden aan onze oren dat je soms toch wel ver omhoog ging of juist naar beneden. Je merkte het ook aan wat je hoorde als je zelf praatte. Een paar meter hoogte verschil maakt toch wel wat uit waar je duidelijk aan moet wennen.
Borden met procenten
Toen we in Düren aankwamen was het hek dicht, maar toen we even verder reden bleek je achterom het terrein op te kunnen waar al meer campers stonden. We hebben een plekje op de stenen genomen en staan er prima.
Camperplaats duren
Na aankomst een bak koffie en toen naar de stad gelopen waar kermis was. Het was een flinke wandeling van een uur en de kermis zijn we niet over geweest. Toen we net het hek weer binnen gingen begon het te spetteren en even later flink te regenen. We waren dus precies op tijd terug.
Toen zijn we een film gaan kijken en halverwege de film ook gegeten.
Morgen gaan we weer verder en kijken of het landschap al wat vlakker gaat worden!
Uitzicht
’s morgens na de hond uitlaten waaren alle campers op de camperplek weg en om ongeveer half twaalf gingen wij daar ook weg
We zouden binnendoor naar Nederland rijden en in Noord-Brabant ergens overnachten. Toen we daar in de buurt waren hebben we even wat eten gekocht en nog een stuk verder besloten we om maar door te rijden naar huis. Zover was het nu ook niet meer.
De Navigatie ook op snelweg gezet en doorgereden. Op de A12 kwamen we in een heel langzaam rijdende file en een stukje verderop zijn we de snelweg weer afgegaan, navigatie weer op binnendoor en verder gereden. De navigatie gaf toen trouwens aan er maar 15 minuten langer over te doen en de snelweg had die tijd denk niet gehaald met de file.

Het voordeel van binnendoor rijden kwam ook snel naar voren in de wegen en de uitzichten. Mooie weggetjes langs water, soms een beetje smal, maar wel heel leuk om te rijden.
Tegen 6 uur waren we thuis en hebben de camper voor een deel leeggehaald en hebben weer eens thuis gegeten.
Weer in Nederland

Het was een heel leuke trip langs de Moezel die we zeker nog eens moeten doen omdat we nog lang niet alles gehad hebben.

Meer campertips


1 Reactie op “Langs de Moezel 8”

  1. nuninga Hennie schrijft :

    Een mooi reisverhaal,daar kan je wat mee.
    Groetjes Hennie

Laat een reactie achter