Mei vakantie 2022

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Duitsland  
Datum: 28/04/2022


De mei vakantie van 2022 start in april en we gaan een weekje op pad met de camper. Hij is weer uit de stalling en uit de schorsing dus we kunnen weer.
Eerst alles weer aansluiten (accu) en al het water vullen en leidingen doorspoelen. De camper weer vullen met de dagelijkse benodigdheden en dan is alles weer klaar om te gaan.
We gaan eerst richting Ede en naar de Prijsmepper voor de koopjes. schaapskooi EdeDaarna is het lunchtijd en gaan we even staan bij de schaapskooi in Ede. Maar we zitten lekker met de lunch in het zonnetje en zijn daar maar meteen de rest van de dag gebleven. Als je lekker zit moet je er van profiteren want een volgende dag kan het wel eens veel kouder zijn.
De nacht hebben we net over de grens in Duitsland doorgebracht. We waren gereden naar de camperplaats in Zwillbrocker. Een grote camperplaats maar er waren niet veel plekken meer toen wij er aankwamen.

De volgende dag zijn we eerst naar het kasteel van Ahaus gereden. Wat gewandeld rondom het kasteel en een paar foto’s gemaakt. We konden niet dichtbij parkeren want de parkeerplaats had een hoogtebalk op 2,8 meter en daar passen we niet onderdoor.

Daarna doorgereden naar Burg Tecklenburg. We reden er eerst recht naar toe maar dat was zweten want de weg werd zo smal dat we er bijna niet meer pasten. Gelukkig lukte keren nog wel op een plekje en toen zijn we op een parkeerplaats gaan staan. Dat bleek ook een camperplaats te zijn dus we zijn daar ook ’s nachts blijven staan. We hebben nog wel de burcht ruïne gezien want daar zijn we heen gaan wandelen. Onderweg er naar toe ook nog een leuke andere toren gezien.
De nacht ging prima en we stonden er met 5 andere campers.

Op zaterdag 30 april besloten we om in het Teutoburger Wald te gaan wandelen. Het was een mooi bos daar maar de hoogteverschillen waren soms wel erg extreem en dat kostte veel moeite. Zal wel weer een spierpijntje geven morgen.

Na de wandeling op een grasveld in de zon gezeten en daarna weer naar het dorpje gelopen want er was een markt met bloemen en ook andere leuke spullen. Een gezellige wandeling was dat. Leuk dorpje.

De overnachting doen we dus weer op dezelfde camperplaats. Overdag wel een dagkaart moeten kopen voor het parkeren.

Meer campertips


Laat een reactie achter