Navigatie tips

Uit de categorie: Camper Tips  
Datum: 09/08/2012


In boekjes en op internet worden vaak coördinaten opgegeven voor de camperplaatsen, campings of andere bezienswaardigheden. Dat is heel handig want zo kun je er met de camper makkelijk heenrijden. Die coördinaten kunnen echter wel eens heel vervelende eindpunten geven. Wij hebben dit al enkele keren gehad.
Wanneer de coördinaten namelijk te ver van de eigenlijke toegangsweg staan dan is het mogelijk dat de navigatieapparatuur een andere weg kiest naar de gezochte lokatie dan in werkelijkheid mogelijk is. Om dit te verduidelijken even een voorbeeld.
De camperplaats: Wohnmobilpark Silbersee Frielendorf
De lokatie op de kaart met uitleg daaronder:

Navigatiefoutje met coordinaten

De camperplek was met coördinaten opgegeven en lag ver van een (openbare) weg midden in een stuk land. De navigatie zocht daarom de dichtstbijzijnde bekende weg om er te komen.
Echter de dichtstbijzijnde weg die het navigatieapparaat vindt voor de camperplek was de plek A op de kaart.
Van die kant kon je echter niet bij de camperplek komen. We zagen de andere campers staan in de verte (350 meter) maar konden er niet bijkomen.
Toen we het adres invulden ipv de coördinaten kwamen we op punt B uit en vandaar met bordjes naar de camperplek gereden. Dat was ruim 2 kilometer omrijden. Dus soms is een adres handiger dan de coördinaten.

Invoeren van de coordinaten

Verder kunnen de navigatie instellingen voor de GPS coördinaten op verschillende invoer mogelijkheden staan.
Deze kunnen zijn:

  • GG.DDDDD Graden en decimalen
  • GG.MM.SS Graden minuten en seconden
  • GG.MM.MMM Graden minuten en tiende van minuten

Vooral de laatste twee kunnen verwarrend zijn met invoeren en als je de ingevoerde coördinaten bij de verkeerde invoer zet dan ben je wel dichtbij maar net niet waar je wezen moet. En dit kan een heel vervelend kleine afwijking zijn als je net een smalle straat in gaat en je denkt dat het aan het einde van de straat is terwijl je dan niets vindt en (achteruit) terug moet.

Een navigatieapparaat is heel makkelijk te gebruiken en geeft veel gemak maar blijf wel zelf opletten als je iets niet vindt en check of er misschien iets verkeerd staat of anders ingegeven kan worden.

Meer campertips


Laat een reactie achter