Nederland in juli (2)

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Nederland  
Datum: 21/07/2021


We rijden vandaag eerst naar de parkeerplaats Westerbork. Daar eten we een broodje en dan gaan we wandelen naar het kamp.
We volgen het Planeten pad. Het is leuk om alle afstanden op schaal zo te zien. Ook kwamen we twee Fluister schalen tegen. Dan merk je hoe goed een parabool werkt om geluid te bundelen. Op grote afstand kun je fluisteren met elkaar.

Planetenpad Fluister schalen

Er staan ook heel veel grote radio telescopen op de route.
Daarna dus rondlopen in kamp Westerbork. Heel indrukwekkend om dat allemaal (weer) te zien.

Daarna een kleine camping opgezocht in Borger en daar lekker uitrusten van de wandeling. Gelukkig hadden ze nog een plekje. Het was de camping Beekdal.

Camping Beekdal

De volgende dag op de camping eerst alles vullen en legen. Zodoende kunnen we weer schoon verder. Daarna in Borger naar het hunebedden centrum wat vlakbij de camping was.
Eerst even langs de mammoeten die er vlakbij staan. Grote beesten en gemaakt van twijgen of zoiets. Eigenlijk best doorzichtig. En de slagtanden zijn met een soort wit plakband beplakt. Maar toch erg leuk om te zien.

Mammoeten

Daarna naar het grootste hunebed. Ook dat was leuk om te zien.

Grootste Hunebed in Borger

De tentoonstelling bij het hunebedden centrum kon alleen op online afspraak bezocht worden en dat hadden we dus niet gedaan. Dat ging dus niet door. Alle stenen bekijken konden we wel al lijken ze allemaal wel erg veel op elkaar.

Stenen en meer stenen

We zagen op een folder dat er nog meer hunebedden dichtbij waren. Daar zijn we ook even heen gereden. Moesten wel over een zandpad rijden maar dat ging goed. Was wel lekker stevig zand op het grootste deel.
Ook staat er een kunstwerk genaamd Gewichtheffer. Een liggende maan op twee stenen.
De hunebedden hebben ook allemaal een naam. Maar een niet zo erg mooie. Ze heten gewoon D21, D22 en zo verder. Niet zo spannend eigenlijk.

Meer hunnebedden

Andere hunnebedden

Daarna richting het boomkruinpad. Ook leuk maar natuurlijk ook niet online gereserveerd en nu kon dat niet meer. We hoorden dat het ook helemaal volgeboekt was.
Wel nog daar door het bos gelopen en veel hout sculpturen gezien. Hieronder de foto’s daarvan. Er zaten mooie bij.

Hout sculpturen

Daarna een milkshake bij de camper gedronken en toen naar de dagrecreatie bij Emmen. Daar hebben we tot 8 uur gestaan. Daarna opnieuw gereden naar de camperplaats in Hoogeveen.
De volgende ochtend reden we naar een mooi plekje aan het water. Jammer dat de zon op een gegeven moment niet meer wilde meewerken. Het werd een stuk frisser en toen zijn we maar naar huis gereden. Het waren toch wel heel lekkere dagen.

Meer campertips


Laat een reactie achter