Oostenrijk – Riffelsee

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Oostenrijk  
Datum: 06/09/2015


Vannacht is het 4 graden geweest buiten de camper. Gelukkig hadden we een extra dekbed in de camper en hebben we het niet koud gehad. Nooit bedacht dat als je hoog in de bergen staat het ’s nachts ook een stuk kouder is.

Vandaag de berg op. Maar hoe? We staan bij de gletcherbaan en dan kan je tot 3400 meter omhoog. Helaas, als je naar boven kijkt, zitten de toppen in de nevel. Het lijkt ons dat je dan niet veel uitzicht hebt als je zo hoog gaat. De tweede optie is omhoog lopen naar een meer (Riffelsee) op 2300 meter. Dit zou kunnen is maar is wel een klim. Of gewoon terug rijden door het Pitztal en dingen bekijken. Dit waren de opties die we bedacht hadden, maar toen ik de hond ging uitlaten zag ik een eind verderop een andere gondelbaan omhoog gaan en bedacht ik me dat ik daar ook over gelezen had. Die gaat omhoog naar het meer.

Bobby mag ook mee omhoogDe gondelbaan boven op de berg

Dat is het dus geworden. We zijn naar het dorpje Mandarfen gaan lopen (op ongeveer 1 kilometer van de camperplek) en hebben daar de gondelbaan omhoog genomen. Daarna rond het meer, de riffelsee, wandelen en dan de afdaling ook lopend doen.

Nou dat hebben we geweten.
Het was een leuke rit omhoog en het wandelen om het meer was heel mooi met de bergen om je heen. Wel erg koud bij het water en de sneeuw lag er ook omheen. Niet veel, maar toch wel wat.

Prachtig uitzichtHet meer op de berg

Een mooi panorama

Bovenop de berg was ook een restaurantje in een hut en daar was in de buitenlucht een (katholieke) dienst bezig met een klein koor en allemaal mannen in klederdracht. Waar die precies van waren weten we niet. Wel leuk om dat zomaar tegen te komen.

Een kerkdienst op de berg

Meer uitzicht

Daarna via een panorama route weer naar beneden wandelen. De eerste kilometers gingen prima en het was een redelijk goed pad. Maar op het einde, de laatste 2 kilometer was het werkelijk een heel vervelend slecht begaanbaar pad. Wel spannend en we waren al te ver om terug te gaan. Dus niet veel keuze, gewoon langzaam doorlopen naar beneden. We hebben het gehaald maar waren blij dat we weer konden zitten in de camper. De route was bijgehouden door de gps in de telefoon en deze stond op ruim 10 kilometer en 800 meter dalen. Waarbij de kilometers van camper naar dorp en terug en rond het meer redelijk vlak waren.

Prachtig uitzicht vanaf de berg

De weg was niet altijd even vlakSoms een prachtig wandelpad

Een heel leuke middag op de berg was het wel en de uitzichten waren allemaal erg mooi. Het was genieten.
Vanavond blijven we staan op dezelfde camperplaats en morgen gaan we terug rijden door het dal en bij mooie, leuke dingen stoppen. Het Pitzdal heeft veel moois hebben we al gezien maar omdat het op de heenweg regende zijn we toen niet veel gestopt om goed te kijken. Nu kunnen we, als het droog is, lekker even rondwandelen bij mooie stukken en uitzichten.

Hieronder zie je de camperplaats waar we stonden bij de rode pijl en de top waarop we gelopen hebben bij de gele pijl. De weg die we moesten volgen naar beneden is niet te zien op deze foto maar die liep erg zigzaggend.

Waar hebben we gelopen

Meer campertips


Laat een reactie achter