Oostenrijk – Salzburg

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Oostenrijk  
Datum: 17/09/2015


Vandaag gaan we naar Salzburg. De route gaat een stuk door Duitsland en in het begin in Oostenrijk zien we een wandelpunt. Dat doen we eerst even en daarop hebben we ook nog even een blote voetenpad geprobeerd en een koud water voetenbad. Na 1 minuut had ik het gevoel dat mijn tenen bevroren, zo koud was het stromende water uit het naast gelegen riviertje. Gelukkig scheen het zonnetje lekker dus even op een bankje zitten en de tenen kwamen weer op temperatuur.

langs de wandelingLekker in het zonnetje wandelen

Koude voeten krijgenopwarmen in de zon

Daarna zijn we weer verder gereden en hebben we ook even wat boodschappen gedaan en gegeten. Lekkere verse broodjes.
Ook moesten we even tanken en terwijl ik aan het tanken was hoorde ik iets achter bij de camper en hij bewoog ook iets. Er reed iemand tegen aan. Anneke ging meteen kijken en ik tankte nog even vol en hing de slang weer terug. Het bleek dat iemand naast ons wilde gaan staan en dat de achterdeur, die uit de middenstijl opende, blijkbaar open ging en tegen de camper kwam. Wij zagen geen schade bij ons, misschien een krasje maar die zitten er zoveel. Maar de deur van de auto was denk te ver doorgedraaid naar buiten want die kon niet meer dicht. Hij bleef 20 centimeter open staan. Waarom die open ging weet ik niet en omdat onze talen niet overeen kwamen hebben we er verder niet naar gevraagd en zijn wij maar doorgereden. Ze waren wel blij dat wij er verder niets mee deden.

Overzicht van Salzburg

Daarna dus doorgereden naar Salzburg. Wel vreemd dat er een aantal betaalde parkeerplaatsen waren waar ik op wilde die aangaven dat campers er niet op mochten. Niet om te kamperen en overnachten maar ook gewoon niet om te parkeren. Gelukkig vonden we even verder een mooie plaats bij een parkeermeter.

Daarna naar de historische binnenstad (altstad) gelopen met prachtige gebouwen. Deze binnenstad staat ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco. En je snapt waarom als je er doorheen loopt. We hebben ook wel veel foto’s gemaakt.
Jammer dat er blijkbaar binnen enkele dagen een kermis is want ze waren tenten en attracties aan het opbouwen waardoor het uitzicht op gebouwen niet altijd erg fraai was.

Mooie kerk in SalzburgRijtuigen horen er bij

Nog meer gebouwenKermis opbouw is jammer

Daarna gingen we een camperplek opzoeken en dat werd de camperplek Freilassing net over de grens in Duitsland. immigranten op de brugMaar op weg er naartoe kwamen we in een file die heel erg langzaam reed. We kwamen bijna niet vooruit maar eruit gaan had niet veel zin. We moesten over een brug en als we dat niet deden moesten we heel ver omrijden. Dus maar rustig aan doen. We verwachten dat er een ongeluk gebeurd was maar het bleek dat de brug precies de grens was tussen Oostenrijk en Duitsland en dat er heel veel immigranten stonden die de grens over wilden. En dat mochten ze dus blijkbaar niet en daarom ging alles maar moeilijk over de brug. De politie hield sommige auto’s aan om te kijken wie er meereden.

Wel apart dat we zagen dat er iemand in de file uitstapte en naar een winkel rende en na een paar minuten stapte hij verderop weer in met etenswaren en drinken. Ja, je kan zomaar honger hebben. En een ander was uitgestapt en kwam terug met een jerrycan. Even later toen alles weer helemaal stil stond ging hij de benzine in de tank gooien. Die zaten dus bijna zonder benzine en dat is ook niet prettig. Ja zo’n file is niet de zuinigste manier van rijden. Ook niet met onze diesel.

Maar we staan nu lekker op de camperplek in Freilassing en slapen gaat daar wel lukken.
We gaan vanaf nu in een aantal dagen terugrijden naar Nederland en laten Oostenrijk voor wat het is. In Duitsland is ook wel wat te beleven en te zien! En we willen niet meteen veel kilometers maken over de snelweg. Even nog genieten van de omgeving.

Meer campertips


Laat een reactie achter