Op naar moeder aarde

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Nederland  
Datum: 20/08/2021


We gaan opnieuw nog even een weekje weg. We vertrekken vrijdag en rijden naar Delft om moeder aarde te bekijken. Dit is een groot kunstwerk welke eigenlijk alleen van bovenaf goed te zien is. Gelukkig hadden we daar een foto van.
We hebben door de aderen van een been en arm gelopen en boven op het hoofd gestaan.
Het kunstwerk van Edith Kiezer is 200 meter lang en 170 meter breed. Het hoofd ligt 5 meter boven de grond en is het hoogste punt.

Moeder aarde

Daarna zijn we naar fort Sabina gereden. Een mooi fort om rond te wandelen en er was ook een expositie over onmogelijk figuren.
Het fort is zo’n 200 jaar oud en je kunt overal rond kijken. Ook boven is er nog een tentoonstelling over het fort. Wij kwamen daar toevallig achter want dat was daar niet duidelijk aangegeven.

fort Sabina de buitenkant

fort Sabina buiten

fort Sabina Binnenkant

We sliepen op de camperplaats in Stampersgat die heet “Onder de Dijk”. Het zijn mooie plaatsen om een nachtje door te brengen.

Stampersgat onder de Dijk

De volgende dag reden we naar Willemstad. Een leuk plaatsje om rond te wandelen. We hebben er leuke dingen gezien.

Willemstad

Willemstad

Daarna naar een uitkijktoren en sluis in Steenbergen.
Het heet Beneden Sasweg en de uitkijktoren die daar staat is gemaakt op een oude bunker. Best goed uitzicht heb je daar over de sluizen en het haventje.
Er is daar ook een special fiets/wandelbrug die open en dicht gaat door middel van schuiven van het brugdeel. Hij gaat ook op vaste tijden (best vaak) open en je moet als wandelaar of fietser zelf op een knop drukken om de brug weer voor de boten te sluiten. Anders blijft de brug voor de boten constant open staan.

De uitkijktoren

De aparte fiets/wandelbrug

Daarna zijn we gereden naar de Mozesbrug. Dit is een brug die voor het grootste deel onder water ligt. Je loopt dus eigenlijk door het water met droge voeten.
Ook was er een uitkijktoren die Pompejus heet. Hier zijn we ook helemaal naar boven gelopen. En dat voel je wel met oude benen die dat niet gewend zijn. Wel een mooi uitzicht.

Mozesbrug en Pompejus

Mozesbrug vanaf de uitkijktoren

Toen eerst een ijsje omdat het zo lekker warm was. En daarna zijn we gereden naar een simpele beeldentuin in Bergen op Zoom. We hebben daar even rondgewandeld en wat foto’s gemaakt.

Beeldentuin

Beeldentuin

Daarna nog naar kasteeltuin Ravenhof op de grens van België. Dat was wel aardig om te zien en we hebben een stuk door de tuin gelopen.

Ravenhof

Als camperplek zijn we naar Kalmthoutse Heide gereden. Er zijn vier camperplaatsen en die waren al vol. We zijn toch maar op de parkeerplaats gaan staan en dat deden nog veel anderen met een camper ook. We sliepen daar dus niet alleen.

Kalmthoutse Heide camperplaats

Meer campertips


Laat een reactie achter