Paar dagen Limburg

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Nederland  
Datum: 03/09/2013


Het zou een paar dagen mooi weer zijn en we hadden wel zin om even naar Limburg te rijden. Even genieten van de zon.
We reden eerst naar de ACSI camping Narvic in Heel. De navigatie wilde ons vlakbij de camping over een maximaal 2,5 ton bruggetje sturen en we hebben het maar niet gedaan. We moeten er niet aan denken dat we opeens een stukje zakken. Een stukje omrijden verhielp het probleem.

Een brug te ver

Narvic is een grote camping waar ontzettend veel plekken vrij waren. Wij hadden een heel veld tot onze beschikking en hebben hier heerlijk twee nachten gestaan in alle rust.

Veel ruimte op de camping

In de omgeving kun je lekker wandelen en we hebben ook veel bramen geplukt. Die waren op sommige plekken in de bossen wel te vinden.
We hadden lekker lang een zonnetje en konden zo nog lekker buiten eten voor het kouder en donker werd.

Bramen plukkenIn het bos met een lekker zonnetje

Daarna wilden we nog een paar dagen in Valkenburg aan de Geul staan. We hadden daar ook een ASCI camping op het oog op de Cauberg. Maar deze was helemaal vol en we konden alleen op een grasveldje voor het terras staan maar dat zagen we niet zitten.
We zijn doorgereden naar de camperplaats van Stadscamping Den Driesch, ook in Valkenburg aan de Geul. Deze camperplaats is vrij duur, maar je staat wel op mooie plekken en vlakbij het centrum. De verschillende camperplaatsen hebben allemaal een eigen stukje grond en staan als terrassen naast elkaar steeds iets hoger. Met allemaal een aardig uitzicht.

CamperplaatsCamperplaats van een afstand

Op vrijdag hebben we ook een rondleiding gedaan in de Fluweelengrot. Een leuke indrukwekkende rondleiding van bijna 1 uur. De uitdrukking, geen hand voor ogen zien, is wel heel duidelijk als daar het licht uitgaat. Je ziet echt helemaal niets meer en je ogen kunnen ook niet wennen aan geen licht. Het blijft donker.
Verder waren er mooie schilderingen in de grotten.
Eenmaal weer buiten konden we de kasteelruïne bekijken die boven op de grot stond. Een mooie ruïne om te bekijken.

in de grotGrotschildering
het oude kasteelmeer oude muren

Verder weer wat gewandeld in de omgeving en we kunnen er zeker nog eens teruggaan want we zijn nog niet uitgekeken.
Het waren weer een paar leuke dagen.

Meer campertips


1 Reactie op “Paar dagen Limburg”

  1. Jos & Lianne Koopman schrijft :

    Hallo Wim en Anneke,
    wat een mooie site. Ik ben nog bezig om iets te maken voor onze campereizen. Zijn jullie al in Limburg geweest op in de verte? Een mooie plek waar we nu al 3x geweest zijn.

Laat een reactie achter