Paar dagen Nunspeet

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Nederland  
Datum: 22/04/2014


Voor het eerst gaan we dit seizoen weer even een paar dagen met de camper weg. Tot vrijdag hebben we de tijd.
We zijn rustig binnendoor gaan rijden. Onderweg een rustpauze genomen bij een nieuwe aangelegde plaats vlak bij een groot meer. Wijde Blik genaamd bij Loosdrecht. Langs het waterJammer dat het op dat moment niet zo zonnig was en een beetje te hard waaide over het water naar ons toe. We hebben daar niet echt buiten kunnen zitten. Wel even lekker een wandeling gemaakt. Daarna weer verder en uiteindelijk terecht gekomen op de camping “de Witte Wieven” in Nunspeet.
We staan op een lekker plekje op deze ASCI camping en de eerste dag is het redelijk weer en kunnen we buiten zitten.
We hebben ’s middags lekker gewandeld in het bos bij de camping. Op grote plekken zien we dat de bomen zijn gekapt en het blijkt dat er een nieuwe rondweg komt en die gaat zo vlak langs de camping lopen. Jammer voor de camping lijkt me want een drukke weg dichtbij is niet het lekkerste wat een camping kan hebben.

Op camping de witte wieven

De volgende dagen zijn we op de camping gebleven omdat het mooi weer in het boswas en hebben we de fietsen gepakt. We zijn naar Nunspeet gegaan en hebben door de bossen gefietst. Leuk om weer te fietsen met Bobby in het karretje achter de fiets. Dat hadden we al een tijd niet gedaan omdat we vorig jaar in veel heuvelachtige gebieden waren en bijna altijd zonder fietsen op stap waren gegaan. Bobby wist nog hoe het moest en ging weer makkelijk mee. Alhoewel hij ook weer heel blij is als hij eruit mag om te wandelen.
Handig is ook de navigatie op de gsm als je even naar het postkantoor moet. Het werd makkelijk aangegeven en het postkantoor was dan ook zo gevonden. Moet alleen voortaan mijn oordopjes meenemen, en gebruiken, want je hoort op straat bijna niet wat er gezegd wordt en dan moet je steeds op het apparaat kijken om te zien of ze nu links of rechts afslaan vertelde.

HagelbuiOp één avond hadden we een echte zware bui met heel veel hagel. We konden elkaar echt niet meer verstaan in de camper omdat het zo’n herrie maakte op het dak. En het ging niet zomaar tekeer. Bij een paar caravans met voortent zagen we de voortent steeds meer inzakken door het gewicht op het tentdoek. Eentje scheurde ook helemaal kapot en bij andere zag je de poten buigen en dan liep het water weer weg, maar was de schade al aanwezig. Wij hadden gelukkig verder geen schade en de bui zagen we aankomen dus we hadden ook alles binnengehaald zodat niets nat werd.

Toen we weer naar huis gingen hebben we voornamelijk de snelweg genomen. Het waren weer een paar leuke dagen en met veel fietsen en wandelen en buiten eten was het een geslaagd uitje.

Een panorama tijdens de fietstocht

Meer campertips


Laat een reactie achter