Romantische strasse – Ansbach, Wurzburg

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Duitsland  
Datum: 21/06/2017


Het zou opnieuw een warme dag worden dus we gaan niet reizen en nieuwe stadjes opzoeken. We blijven hier op de camperplaats waar we lekker kunnen ontspannen aan het water.
We zijn alleen even naar het dorpje gelopen om door het park te lopen om te kijken hoe dat er uit zou zien en even naar de bakker voor een lekker gebakje. En we hebben in een winkeltje ook nog wat leuks gevonden voor in de tuin.

Lekker wandelen Mooie woning

Daarna lekker bij de camper gelezen en gepuzzeld. ’s Middags even gezwommen in de Wörnitz, het friste lekker op en dan kun je weer even tegen de warmte.
En steeds de scottelbraai gebruikt om eten klaar te maken. Lekker buiten want als je in de camper moet koken dan kook je jezelf mee.
Morgen kijken we weer verder maar het lijkt opnieuw een heel hete dag te worden.
En inderdaad de volgende dag is weer erg warm en we blijven dus nog een dagje. Weer veel in de schaduw zitten, zwemmen en lezen.

De dag daarop gaan we toch maar weer verder. We rijden nu weer omhoog richting Nederland. Eerst naar het plaatsje Ansbach wat we op de heenweg hebben overgeslagen. Een leuke plaats waar veel te zien is. We hebben er een aardige tijd rondgelopen.

Ansbach

Daarna zijn we doorgereden naar Würzburg. Onderweg reden we langs een veld waar tientalen ooievaars stonden. Er zijn er zeker veel in dat gebied want bij Oettingen in Bayern stonden ook al verschillende ooievaarsnesten waar ook ooievaars op zaten.

Aangekomen in Würzburg zijn we meteen naar de camperplaats gereden. We hebben daar een mooi plekje aan de Main. Lekker met een stukje gras ervoor zodat je met de warmte ook lekker buiten kan zitten.
Na het eten besloten we om maar een stuk te gaan wandelen. We zijn eerst naar de beroemde brug ‘Alte Mainbrucke’ gelopen. Een prachtige brug met veel beelden erop. Maar ook ontzettend druk. Het leek wel of iedereen op de brug wilde genieten van de avondzon met een wijntje in de hand. Daarom besloten we om dit deel morgen te doen en nu naar boven te lopen naar de vesting Mariënberg. Het was een hele klim maar goed te doen nu het niet zo erg warm meer was. Het is een prachtig en groot gebouw. Met veel verschillende dingen om te bekijken. Een toegangspoort, mooie wallen erom, torentjes en nog veel meer.
We waren pas met het donker weer terug bij de camper.

Mariënberg

Na het ontbijt de volgende ochtend gingen we weer Würzburg in. Dus weer naar de oude voetgangersbrug gelopen en daarna de stad in om de bijzondere gebouwen te bekijken. En dat zijn er heel veel. We hebben er vier en een half uur gelopen, veel gezien maar nog lang niet alles.
Ook het park bij de Würzburger Residenz zag er geweldig uit en op een deel waren alle bomen op een speciale manier gesnoeid en stond er ook nog eens onder iedere boom een ander beeld. Heel apart gedaan.

Prachtig park met veel beelden

Maar we waren het na al dat lopen wel zat en ondertussen was het ook weer zo’n 28 graden geworden. We zijn dus maar weer naar de camper gelopen en hebben daar een tijdje lekker in de schaduw gezeten om bij te komen.

Veel te zien in Würzburg

Daarna hebben we de boel ingepakt en hebben we de Romantische strasse verlaten. We moeten echt rustig aan op huis aan want haasten zonder een vijfde versnelling is niet te doen. Onderweg hebben we lekker buiten gegeten op een mooie plek langs de weg en zijn uiteindelijk beland op de camperplaats in Hirzenhain vlakbij de brandweer.

De volgende dag zijn we gewoon verder richting huis gereden. Winkeltjes aandoen hoeft ook niet want het was nu zondag en dan is alles dicht.
Wel mooie uitzichten gehad onderweg. En we zijn opnieuw alleen binnendoor gereden. Bloemisten wedstrijdDat ging prima en we zijn gekomen tot Muenchengladbach en staan op de camperplek bij kasteel Wickrath. We hebben na aankomst eerst daar een lekkere wandeling gemaakt en nog wat gekeken bij een toevallige bloemisten wedstrijd die daar aan de gang was en waar we de werkstukken konden bewonderen.

De volgende dag na een heerlijke nacht weer een stukje verder gereden en wat winkels aangedaan in Duitsland. Daarna Nederland in en gekomen tot aan de camperplek Ponthoeve in Vianen. Een mooie plek om te staan.
Het laatste stuk op de route daar naar toe was echt prachtig. Steeds over de dijk langs de rivier de Lek.
En na deze camperplek alleen de volgende dag nog even binnendoor naar huis gereden. Waarbij de helft van de Romantische Strasse dus aangedaan is en we dus nog een keer terug moeten om de rest van de route te zien.

Uitzicht vanaf de camperplaats

Meer campertips


Laat een reactie achter