Romantische strasse – Augsberg, Friedberg, Rain

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Duitsland  
Datum: 01/09/2017


De afgelopen nacht en tot ver in de ochtend heeft het constant geregend. Het is echt geen minuut stil geweest op het camperdak. Je hoort regen toch al goed en als het dan ook nog eens alsmaar doorgaat word je het wel zat. Gelukkig konden we er wel alle twee doorheen slapen.

Als het even wat minder hard gaat regenen gaan we naar Augsberg rijden. We wilden eerst Friedberg doen waar we staan maar dat is met het vele regen te ver lopen. We gokken erop dat het morgen beter weer is.
Aangekomen in Augsberg is het bijna droog en hebben we een parkeerplek gevonden. Na een stukje wandelen vonden we de mooie gebouwen in de stad. Leuk om daar ook weer veel foto’s van te maken. Helaas ging het op het einde weer aardig doorregenen zodat we toch een beetje nat terug kwamen. Dat was niet zo erg want alles droogt wel weer.

Augsberg

Toen weer terug naar dezelfde camperplek als afgelopen nacht namelijk die bij het meer in Friedberg.
En Friedberg staat dus vandaag als eerste op het programma. Het is zowaar nog droog maar wel dreigend. We gaan maar wandelen vanaf de camperplek. Wel een stukje extra, zo’n twintig minuten heen, maar dat vinden we niet zo erg. We nemen de paraplu maar wel mee.

We komen aan bij het dorp en gaan eerst het slot bekijken. Althans dat was de bedoeling maar het staat dus in de steigers en de toegang is van ver al afgesloten dus je kan er helemaal niets van zien. Dus zijn we maar verder gegaan en Friedberg is een leuk plaatsje om te wandelen. De torentjes met de oude muur is niet echt veel meer maar in het dorpje staan ook mooie gebouwen om te bekijken. Dat hebben we dan ook gedaan.

Friedberg

Friedberg

Daarna zijn we weer teruggelopen naar de camper. Het is gelukkig steeds droog gebleven. Toen op naar de supermarkt in Augsberg en daar zagen we ook weer een erg mooie muur. Dus na het boodschappen doen zijn we daar maar even heen gewandeld en hebben het bekeken. Weer een paar mooie foto’s.

Augsberg oude muur

Toen naar het plaatsje Rain op de Romantische route. We dachten er niet veel aan te treffen maar dat viel nog best mee. Mooie straat met huisjes en ook nog een slot met een aardige tuin erachter. Toch nog lekker kunnen wandelen daar.

Rain

En daarna maar naar de volgende camperplaats en dat is de speciale plek in Donauwörth. Alle officiele plekken waren vol dus we staan een klein stukje verder. Ook dit is voor een overnachting een prima plek. Morgen kunnen we dan een wandeling maken door de stad zelf.

Meer campertips


Laat een reactie achter