Romantische strasse – Donauworth, Harburg

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Duitsland  
Datum: 03/09/2017


Vandaag waren we wat later wakker en hebben daarna lekker ontbeten. Het was eigenlijk meer een brunch dan een ontbijt.
We zijn aan de wandeling door het stadje Donauwörth begonnen. Een leuk stadje met wel wat bezienswaardigheden. We troffen ook een markt aan waar heel veel zelfgemaakte dingen verkocht werden. Leuk om daar naar te kijken en te zien hoe creatief veel mensen zijn. Reichsstrasse
Natuurlijk hebben we ook gewandeld langs alle gebouwen die al wat ouder zijn en of er mooi uitzien. De Reichsstrasse met allemaal gekleurde huizen zou door velen de mooiste straat van Zuid-Duitsland genoemd worden. Wij hebben al veel straten gezien en zijn eigenlijk niet echt onder de indruk. We hebben het idee wel mooiere straten gezien te hebben. Maar wij bekijken het misschien met andere ogen.

In ieder geval hebben we veel moois gezien en hebben we ook weer veel foto’s gemaakt.

Donauwörth

Donauwörth

Toen we terug kwamen bij de camper hebben we eerst een bakkie koffie gedronken en toen hebben we ons klaargemaakt voor de verdere tocht. Eerst naar het service station en alles geleegd en gevuld. Toen zag Anneke dat er een heel mooi plaatsje net vrij gekomen was met gras en vlak bij de Donau. Aangezien de zon scheen konden we daar heerlijk zitten de rest van de middag en op de andere camperplaats waar we heen wilden is dat nog maar afwachten. We zijn dus in Donauwörth gebleven en staan nu alleen op een ander plekje en hebben de stoeltjes bij de Donau gezet.Langs de Donau De rest van de middag daar lekker in de zon gelezen. ’s Avonds weer een filmpje gekeken en morgen waarschijnlijk op naar Harburg zoals vandaag eigenlijk de bedoeling was.

De volgende dag zijn we na het ontbijt inderdaad gaan rijden richting Harburg. Het was maar een paar kilometer en de navigatie stond op kortste route maar die ging al gauw een grote weg op. Ik wilde liever lekker kleinere wegen rijden en ging iets de andere kant op. Dat is inderdaad een mooie route geworden. Wel ook lange tijd over een soort gravel baan, nog net verhard maar je zou het bijna een zandweg kunnen noemen. Het reed in ieder geval wel heel gezellig, om niet te zeggen romantisch, tussen de velden door.

We reden daarna meteen naar de camperplek in Harburg omdat die ook meteen naast het slot Harburg ligt. En dat is een prachtig groot slot. We zagen hem al van verre op de berg liggen. Gelukkig was de parkeerplaats dus ook boven zodat we niet het hele eind vanaf het stadje moesten lopen naar boven. We hebben lekker lang rondgewandeld op en rond het slot. De toegang was 3 euro per persoon. En een aparte rondleiding was nog 4 euro extra. Maar dat hebben we niet gedaan want de hond mocht niet mee op die rondleiding.
Evengoed een leuk uitstapje en weer veel foto’s gemaakt.

Slot Harburg

Op de navigatie app zag ik dat we om het kasteel heen konden lopen. Dus dat deden we als afsluiting. Handig zo’n app want anders hadden we het nooit gevonden. Bij een huis een stukje over het erf en dan een poort openen waardoor je op het wandelpad achter het slot kwam. Een heel mooie weg en zeker een aanrader.
Toen we weer bij de camper kwamen hebben we eerst gegeten en omdat het lekker weer was en we een mooie plaats hadden zijn we daar toch maar gebleven. Lekker in de zon lezen en vanavond hier slapen. Morgen gaan we weer verder en we zijn goed op schema want we hebben bijna alles gehad van de Romantische strasse. We houden denk nog wel wat tijd over voor extra dingen. Even kijken of we nog wat overgeslagen hebben in de eerste weken.

Camperplaats bij kasteel Harburg

Camperplaats bij Slot Harburg
Meer campertips


Laat een reactie achter