Romantische strasse – Fussen, Schwangau, Wies

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Duitsland  
Datum: 28/08/2017


Vandaag zijn we rustig en wat later wakker geworden dan de afgelopen dagen maar dat kwam vast door de drukke dag gisteren. Na het ontbijt hebben we eerst alles geleegd en gevuld en daarna zijn we naar het dorpje Füssen gereden. Waar ook de camperplek is dus we waren er al na een heel korte rit.
Het is een prachtig dorpje en ook daar was weer een slot. In dit geval het Hohes Schloss Füssen! Daar hebben we ook weer een tijdje rondgelopen. Apart zijn alle beschilderingen op de muren. Daardoor lijken de muren veel imposanter dan ze eigenlijk zijn. Soms lijkt een gewone hoek van twee muren een hele dikke kolom terwijl dat alleen de beschildering is. Maar ook het stadje zelf was erg de moeite waard. Veel mooie gebouwen en wel leuke winkeltjes.

De bezienswaardigheden in Füssen

We hebben er een flink tijdje gelopen en hebben daarna koffie gedronken toen we weer bij de camper waren. Maar omdat we ook gehoord hadden van de waterval bij de Lech zijn we daar ook maar naar toe gaan wandelen. Dat wandelen viel nog tegen want met de berg van gisteren in de benen moesten we nu weer veel omhoog en naar beneden lopen en dat voel je best wel. Maar het was de moeite waard want het zag er erg mooi uit. Vooral de imposante rotsen waar het water tussendoor liep zagen er prachtig uit.

De waterval

Toen zijn we weer terug gelopen en daarna zijn we maar naar de camperplaats Wohnmobilplatz Füssen gegaan.Uitzicht camperplaatsDie ligt vlak bij de camperplaats van gisteren maar die leek ons toch iets betere plaatsen te hebben en dat was ook zo. We kunnen nu lekker ook in het gras zitten en genieten van de zon.
Ook weer geprobeerd het gas te maken van de koelkast en dat is gelukkig ook gelukt. Hoeven we niet meer naar elektriciteit te zoeken op een camperplaats en dat scheelt in de keuze die je hebt.

De volgende dag vertrekken we als eerste naar Schwangau. Eigenlijk de plaats waar ook de twee kastelen bij horen waar we eergisteren waren. Maar toen hebben we het stadje niet gezien. Nu dus wel.
We kwamen aan op de parkeerplaats en zijn met een wandeling begonnen door het kuurpark. Een mooie wandeling met mooie uitzichten. Daarna naar het dorpje maar daar was echt niets te beleven. Geen echte kern met winkeltjes of zoiets. We zijn maar doorgelopen omdat er nog een slot genaamd Schloss Bullachberg zou zijn een stuk verder. Maar daar aangekomen bleek het privé te zijn en kon je er niet bijkomen. Alle hekken waren op slot en het gebouw van buiten zien lukte ook niet omdat hij achter allemaal bomen stond. Jammer, we zijn maar doorgewandeld naar de camper.

Schwangau

Daarna zijn we doorgereden langs Halblech waar ook niets te beleven was en toen naar de Wieskirche in Wies. Dat is een prachtige kerk aan de buitenkant en nog mooier en indrukwekkender aan de binnenkant. De hond mocht er niet in dus zijn we om beurten een tijdje binnen geweest. Echt ieder hoekje in de kerk is versierd of beschilderd. Overal zie je wel wat en je blijft dan ook rondkijken. Voor de Romantische route is dit inderdaad ook een prachtig punt.

Wieskirche

Daarna weer doorgereden en Wildsteig hebben we ook overgeslagen (wat moet je er?) en zijn we naar Rottenbuch gereden. Daar gezocht naar delen van het oude klooster maar er is niet veel meer. De kerk staat er nog en je kan er wel even rondkijken maar verder niets bijzonders.
Toen naar de camperplek voor de nacht. Dat is die in Peiting geworden genaamd Wellenfreibad. Een aardige plek bij het zwembad en als je daar ’s avonds buiten zit heb je een aardig uitzicht. Wij kwamen de avond wel door en ’s nachts is het er ook lekker rustig.

De camperplaats in Peiting

Meer campertips


Laat een reactie achter