Romantische strasse – Neuschwanstein en Hohenschwangau

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Duitsland  
Datum: 27/08/2017


Nu moet het er dan toch van komen! We beginnen met het startpunt van de Romantische route in de navigatie en kijken wat het ons brengt. Dat is het sprookjeskasteel Neuschwanstein. Eerst moeten we een parkeerplaats zoeken maar dat is geen probleem. Met de camper kun je er op verschillende parkeerplaatsen terecht. Met paard en wagen kan ook
Wij stonden op P2. Daarna zijn we gaan wandelen naar het kasteel.
Je kunt ook met een paard en wagen naar boven of met een bus. Maar lopen leek ons ook wel te doen en is toch ook leuker. Het ging ook prima. Lekker genieten van het bos en de uitzichten en rustig wandelen.

Boven gekomen hebben we genoten van het kasteel. We konden niet binnen kijken omdat honden er niet in mogen maar dat wisten we al van tevoren.
Daarna nog een stuk doorgelopen naar boven naar de Marienbrucke. Daar zou een mooi uitzichtpunt zijn. En dat is het ook, zeker de moeite waard om daar heen te lopen. Ook het kasteel kun je daar weer in het geheel zien vanaf een hoger gelegen punt. Heel erg mooi.

Het sprookjeskasteel Neuschwanstein

Het sprookjeskasteel Neuschwanstein

Toen weer een eind naar beneden wandelen. Wat toch ook altijd voelbaar is in de benen maar wel makkelijker loopt dan omhoog. Daarna eerst wat te eten gekocht en in de camper opgegeten. Nog even gerust en toen besloten om ook maar het kasteel Hohenschwangau te gaan bekijken. Opnieuw dus naar het dorpje gelopen en weer omhoog, maar nu aan de andere kant, naar het slot. Ook deze is leuk om te bekijken. Wat kleiner en heel anders maar zeker leuk om te bezoeken. Het was er niet zo druk als bij het andere kasteel maar het was dan ook al een stuk later op de dag.
De heenweg naar het slot hadden we genomen langs de trappen en op de terugweg hebben we de langere route over de weg genomen. Die heeft dan ook weer mooie uitzichtpunten zoals die over het meer. Prachtig om ook dat te bekijken.

Het kasteel Hohenschwangau

Toen maar weer naar de camper gegaan en naar een camperplek gereden. Het werd dit keer CaravanZentrum Allgau Kolling in Füssen. Het was duidelijk al later en er waren niet veel plekken meer. We hadden niet zo’n mooi plekje maar voor alleen de nacht is dat niet zo erg.

Meer campertips


Laat een reactie achter