Romantische strasse – Nordlingen, Wallerstein, Rothenburg ob der Tauber

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Duitsland  
Datum: 05/09/2017


Vandaag eerst het stadje Nordlingen aangedaan. Geparkeerd op de camperplek en toen het stadje ingelopen. Een leuk stadje om te lopen met een aantal bezienswaardigheden. We hebben er een mooi tijdje rondgelopen en gelukkig was het ook mooi weer. Lekker met korte mouwen in de zon lopen. De wandeling over de stadswal was ook leuk en hier kun je in tegenstelling tot Rottenburg an der Tauber als lang persoon gewoon rechtop lopen. Een leuke route met uitzicht op het stadje van bovenaf.

Nordlingen

Daarna nog het stadje Wallerstein aangedaan. Het slot Wallerstein is dus privébezit en alle hekken zijn dicht. Dat ze dat aanbevelen voor de Romantische strasse kan ik dan niet volgen want je hebt er niets aan. De kerk was wel mooi, vooral de achtertuin zag er mooi uit. Met ook allemaal schilderingen die verhalen uit de bijbel vertelden. Er staat bij wat het voorstelde dus dat scheelt dan weer.

Het kerkje in Wallerstein

UitzichtOok zijn we naar boven geklommen voor een mooi uitzicht op de Wallersteiner Felsen.
Een 65 meter hoge berg waar ooit een slot heeft gestaan. Nu staat er niets meer en heb je alleen een uitzicht naar alle kanten.
De ingang en begin van de trap en het pad naar boven voor die Wallersteiner Felsen is nog best lastig te vinden. Eerst het terrein van de brouwerij op en dan een dicht wit hek openen en dan achter een rots vind je de trap naar boven. Als je die gevonden hebt is het gewoon even klimmen. Pas wel op want het is geen goed begaanbaar pad. Dus let op waar je je voeten neerzet. Vooral ook als je weer naar beneden gaat. Het moet niet vanzelf te snel gaan 😉

Daarna zijn we naar de camperplek in Oetingen gegaan. Daar hebben we al eerder aan het water gestaan en nu dus weer. Een mooi plekje.

Eigenlijk hebben we nu de hele Romantische strasse gehad maar we gaan nog wat verder noordelijk en kijken of we nog wat vergeten waren.
Eerst kijken of we na de regen vannacht nog makkelijk het gras af kunnen rijden. Ik sta met de voorwielen op de blokken dus ik rij eraf en dan meteen door het grindpad op. Dan moet het wel lukken en dat was ook inderdaad zo. Daarna bij de vernieuwde sanizuil, in juni was hij nog gammel, alles geloosd en gevuld. We kunnen er weer een tijdje tegen.

Daarna dus rustig de weg volgen en het eerste wat we aandoen is een winkelcentrum. Dat hoort er ook bij!

Daarna doorgereden naar de Tauberbrucke in Rothenburg ob der Tauber. Deze brug hadden we wel van veraf gezien maar we waren er niet in de buurt geweest. Nu hebben we eronderdoor gelopen en overheen. Een wel aardige brug, dubbellaags wat vrij uniek schijnt te zijn, met ook een leuk uitzicht op het stadje met de torens. Nu dus eens van de andere kant af gezien. Het was weer lekker zonnig alleen een harde wind.

De Tauberbrucke

Daarna weer doorgereden naar de camperplek in Tauberzell. Hier een mooi plekje aan de Tauber waar we de nacht doorbrengen. Er staan nog twee andere campers.

camperplek in Tauberzell

Camperplek in Tauberzell
Meer campertips


Laat een reactie achter