Romantische strasse – Rothenburg ob der Tauber

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Duitsland  
Datum: 16/06/2017


Eerst gaan we boodschappen doen en dan rijden we meteen door naar de camperplaats in Rothenburg ob der Tauber. Een heel grote camperplaats (er zijn er trouwens meerdere) en we hebben een mooi plekje gevonden met ook wat gras naast ons. Altijd lekker om even in het zonnetje buiten te zitten.
We zijn ’s middags meteen gaan wandelen in het stadje. Wat een prachtige ‘ouderwetse’, of zeg je beter historisch, stadje is dit met ontzettend veel te zien. SchneeballWe hebben veel bekeken en ook een traditionele ‘Schneeball’ gekocht en gegeten. Wel aardig en inderdaad zie je die nergens. Het smaakt echter niet naar veel bijzonders.

Ook hadden we gelezen dat het ’s avonds mooi verlicht was in het stadje, dus rond half tien ’s avonds zijn we weer richting het stadje gelopen om weer wat te bekijken met verlichting. Dat viel ons een klein beetje tegen omdat er wel wat dingen verlicht waren maar zeker niet de hele stad. Toch was het weer een leuke wandeling met weer nieuwe gezichtspunten. Het eerste stuk moesten we echter ook door een toren naar boven maar die was al zo donker dat we de treden niets eens konden zien. Lastig want echt recht is het allemaal niet. Gelukkig kan een GSM genoeg licht geven met een zaklamp app om veilig boven te komen.
Het was al bijna half twaalf voor we weer terug bij de camper waren. We hebben toen nog even de gemaakte foto’s bekeken en zijn daarna lekker gaan slapen.

Alles bij nacht

De volgende ochtend eerst de hond uitlaten en ontbijten en daarna opnieuw naar het stadje. Elke woensdag en zaterdag is er een weekmarkt op het marktplein en die wilden we ook wel meemaken. Helaas hadden wij meer voorgesteld van een weekmarkt. Er stonden maar 6 kramen verdeeld over het plein en daar moesten we het mee doen.
Daarom zijn we maar doorgelopen naar de andere kant van het stadje waar we nog niet geweest waren. Nog meer leuke huisjes en torentjes. Ook moesten we van onszelf een stuk over de stadsmuur lopen. Deze stamt uit de 14de eeuw. Dat mag je natuurlijk niet gemist hebben! En dus bij een torentje omhoog en verder lopen. Dat viel voor mij niet mee omdat ik er niet rechtop kon lopen. En steeds bukken valt tegen dus bij de eerstvolgende trap die we tegenkwamen ging ik eraf. Terwijl je eigenlijk 2,5 kilometer kan lopen over de stadsmuur.
Even verder was weer een prachtige poort en torens en na wat foto’s hadden we de ochtend vol genoeg gemaakt. We zijn toen nog even door gelopen omdat we nog wat brood nodig hadden om het weekend door te komen.

Een prachtig stadje

Terug bij de camper lekker gegeten en in het zonnetje gezeten.
En ’s middags toch maar weer gaan wandelen naar het stadje. We waren nog steeds niet overal geweest. Nu volgden we meteen de binnenmuur aan de linkerkant bij binnenkomst. Weer een heel ander gezicht, andere gebouwen en prachtige uitzichten over de vallei naast de stad. Zo zijn we doorgelopen tot we bij het park kwamen van de stad. Ook prachtig met oude gebouwen en veel begroeiing. Allerlei kruiden, bloemen en andere planten. Met ook weer prachtige uitzichten. We hebben er ook een tijdje rustig op een bankje gezeten en uitgekeken over de vallei en het stadje op de achtergrond.

Ook een bijzonderheid bij Rothenburg ob der Tauber is de dubbellaagse brug. Deze hebben we echter niet van dichtbij bekeken maar we zagen hem wel in de vallei liggen tijdens deze wandeltocht. Dus toch nog een foto ervan kunnen maken.

Dubbellaagse brug Nogmaals de brug

Daarna het laatste stuk naar achteren gelopen en toen zijn we weer teruggegaan naar de camper. De benen kunnen nu echt niet meer. Vooral het steeds omhoog en naar beneden lopen valt niet mee.
Bij de camper aangekomen zagen we iets verder een groep Nederlanders zitten die met verschillende campers waren en allemaal bij elkaar waren gaan zitten. Ook werd er een harmonica bij gepakt en werden er verschillende melodietjes gespeeld. Klonk gezellig maar wij houden er niet zo van om zo samen te zitten.
We blijven vanavond lekker in de camper en laten onze voeten rusten. Het is trouwens erg druk op de camperplaats. Alle camperplaatsen, er kunnen er 50 staan, zijn blijkbaar vol en nog steeds rijden er zo nu en dan campers een rondje om een plek te vinden. Die zullen hopelijk een plaatsje op een andere camperplek in de plaats kunnen vinden.

Plekje op de camperplaats

Meer campertips


Laat een reactie achter