Romantische strasse – Schillingsfürst, Feuchtwangen, Dinkelsbühl

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Duitsland  
Datum: 18/06/2017


Vanochtend zijn we rustig wakker geworden en daarna hebben we buiten ontbeten. Het is opnieuw heerlijk weer en we hebben geen haast. Het sanistation op de camperplaats is defect en je kan geen water innemen. Legen gaat wel. Dus heb ik eerst met de opvouwbare jerrycan maar even water bij de wc gehaald. Dan hebben we toch wat te drinken als het zo warm is. Erg handig die opvouwbare jerrycan want anders zou hij nooit passen onder de lage kraan.

Daarna zijn we naar Schillingsfürst gereden en we dachten aan de auto’s op de parkeerplaats te zien dat er heel wat te bekijken was. Maar dat viel nog knap tegen. Er was eigenlijk niet zoveel. Dus na een rondwandeling zijn we maar weer ingestapt en verder gereden.

Mooie gebouwen Oude pomp

We zagen trouwens hier ook veel boven de deuren een tekst staan en dat viel ons ook op bij een paar andere dorpjes. Tekst boven de deurenDeze tekst 20-C+M+B-17 is een huiszegen en staat voor “Christus Mansionem Benedicat”. Dat heeft te maken met het feit dat Driekoningen vroeger traditioneel een doopdag was. Ter herinnering aan de doop vindt met Driekoningen de wijding van het water plaats. Met dit wijwater kunnen huizen worden gezegend. Bij deze huiszegen schrijft men in vele landen met krijt de letters “C+M+B” op de deur, waarbij men hoopt alle kwaad op afstand te kunnen houden. Dit blijft dan op of boven de deur staan tot Pinksteren. De letters staan voor de Latijnse zegenspreuk “Christus Mansionem Benedicat”, dat betekent “Christus zegene dit huis”. De letters verwijzen ook naar de initialen van Caspar, Melchior en Balthasar, de drie wijzen uit het oosten.
De gebruikelijke vorm is xx-C+M+B-yy, waarin voor xx de eerste twee cijfers van het jaartal worden ingevuld en voor yy de laatste twee cijfers.

Onderweg hebben we langs de kant nog even koffiegedronken en zijn toen naar Feuchtwangen gereden. We zijn daar meteen naar de camperplaats gereden en hebben een mooi plaatsje. Leuke afgebakende plaatsen hebben ze hier alleen is het met zeven plaatsen snel vol. We zijn eerst op de camperplek gebleven en na het eten zijn we het stadje gaan bezichtigen. Wel wat leuker en iets meer te zien. Konden we toch weer ruim een uur wandelen. En onder andere de oude waterpomp op de markt bekeken.
Morgen eerst eens winkelen want we zagen al een paar leuke winkels in het dorpje.

De camperplaats stadje

Schildering op de muur Beeld met bloemen er voor

Opnieuw lekker wakker geworden met de zon al op de camper. Het wordt weer een warme dag en natuurlijk gaan we eerst even winkelen zoals we van plan waren in Feuchtwangen. Erg warm maar wel leuke dingen gezien en ook gekocht.

Toen we weer bij de camper kwamen besloten we om die dag maar op dat mooie plaatsje te blijven staan. We staan er best lekker en waarom zou je dan weer meteen verder gaan.

De volgende dag zijn we wel weer verder gereden.
Als eerste gingen we naar het plaatsje Dinkelsbühl. Een mooi stadje met een complete middeleeuwse stadsmuur met 16 torens, bastions en 4 stadspoorten. Leuk om daar te wandelen. Ook heel veel mooie vakwerkhuizen en andere oude gebouwen in de Altstad. Het stadje heeft nog heel veel historisch in zich.
Alleen was het eigenlijk veel te warm. Het was 30 graden en om dan door een stadje te lopen is eigenlijk niet slim.

Een mooi stadje Dinkelsbühl

Na dit stadje reden we weer verder en stopten onderweg bij een bos om lekker te lunchen in de schaduw. Dat ging nog wel goed met de warmte en het rijden met de raampjes open gaat ook wel. Maar we besloten om toch maar niet naar het volgende stadje te rijden maar in plaats daarvan te rijden naar de camperplaats in Oettingen in Bayern. Je kunt daar lekker aan de waterkant staan van de Wörnitz. We konden nog een mooi plekje vinden tussen de andere campers die er al stonden. Een mooie plaats waar je met schaduw de warme dag beter doorkomt. Heerlijk dat je met een camper zo een andere bestemming kan kiezen als je dat wilt.
Hier houden we het vandaag wel vol. ’s Avonds na negenen hebben we nog een wandeling door dit dorpje gemaakt. Ook leuke huisjes en we wilden ook even door het park wandelen maar dat was na achten dicht. Misschien morgen.

Camperplaats aan de rivier

Meer campertips


Laat een reactie achter