Romantische strasse – Schongau, Landsberg am Lech

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Duitsland  
Datum: 30/08/2017


We rijden vandaag de route weer verder richting het noorden. Wel hebben we eerst een korte wandeling met de hond door het plaatsje Peiting gemaakt. Er was niet heel veel te beleven.
We rijden daarna naar Schongau een aardig stadje om rond te lopen. Met een paar mooie gebouwen.

Door het plaatsje Schongau

Daarna wilden we een wandeling maken en op internet had ik een korte route gevonden die ons wel aardig leek. De start was bij de parkeerplaats bij een skilift. We konden het echter niet vinden. De plattegrond klopte wel volgens de wegen maar de route was er niet en de skilift en parkeerplaats ook niet.De camperplaats in Peissenberg Uiteindelijk bleek dat ik een langlaufroute gevonden had op internet en die route wordt alleen in de winter uitgezet. De skilift voor een heuvel en de parkeerplaats (de weide) zijn er dan waarschijnlijk ook wel. Dus het lopen is er bij ingeschoten. Het was ook weer lekker warm dus we hebben een plekje opgezocht om in de schaduw van de camper te zitten en hebben lekker gelezen. Daarna zijn we gereden naar de camperplaats in Peissenberg genaamd Freizeitgelande Neue Berghalde en daar hebben we lekker buiten gegeten. Als je achteraan staat is het een prachtige plek om te staan. We hebben er ook lekker geslapen en in totaal stonden er uiteindelijk zes campers. Ook een aantal vooraan op de parkeerplaats.
Serviceplaats in Peissenberg
De volgende dag eerst weer alles legen en vullen. Er is geen mogelijkheid bij deze camperplek maar in hetzelfde plaatsje hebben ze wel een verzorgingsplek gemaakt waar we even langsrijden. Een prachtige plek die er erg netjes uitziet en alles is er gratis. We zitten dus weer helemaal vol en ook leeg 😉

Daarna rijden we naar de supermarkt en dan naar Landsberg am Lech. Toen we daar aankwamen begon het net aardig door te regenen dus we bleven eerst maar even koffie drinken in de camper. Daarna de poncho en de paraplu opgezocht en toen werd het droog. We hebben wel alles meegenomen maar konden gewoon in korte broek en met T-shirt aan op pad. En in de anderhalf uur dat we er rondgelopen hebben heeft het niet meer geregend.

Het is een mooi stadje met aardige gebouwen. We hebben veel gezien en natuurlijk ook weer foto’s gemaakt. Vlak bij de parkeerplaats stond ook nog een prachtige toren. Die hebben we ook nog even bekeken.

Landsberg am Lech

Daarna zijn we op weg gegaan naar de camperplek Am Friedberger See in Friedberg. Dat plaatsje gaan we morgen bekijken maar de camperplek gebruiken we deze nacht al. Een heel rustige plek bij een groot meer. Wel erg afgelegen en het is er ’s nachts ook echt donker. Je ziet geen hand voor ogen.
Maar we hebben er lekker geslapen.

Meer campertips


Laat een reactie achter