Romantische strasse – Weikersheim, Rottingen, Creglingen

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Duitsland  
Datum: 14/06/2017


Vandaag wilden we eerst een rondwandeling maken langs de wijnstruiken om vanaf boven naar Weikersheim te kunnen kijken. We waren al een flink stuk gestegen en zagen toen dat we op 30 procent waren van het naar boven lopen. Het was opnieuw erg heet en dus stopten we met deze wandeling. Het was te gek om door te gaan. We zijn teruggelopen en zijn maar verder gegaan op de Romantische strasse naar het plaatsje Rottingen. Daar hebben we de camper meteen op de camperplaats aldaar gezet. Het stond aardig vol maar wij hebben hem wat verder weg neergezet en hebben een mooi plaatsje.

Later op de middag zijn we de zonnewijzers gaan bekijken in het stadje. Ze hebben er wel 24 staan en bij de VVV kun je een route krijgen op papier. Het is maar goed dat we deze hadden opgehaald want anders waren de zonnewijzers lastig te vinden. En de eerste zonnewijzer zou al moeilijk te vinden zijn want die staat binnen in het stadhuis. Gelukkig liet de vrouw van de VVV deze meteen zien omdat het VVV in hetzelfde gebouw zit. Er zijn ook nog een paar zonnewijzers die ver buiten de route liggen en eentje was er weg want alleen de sokkel stond er nog. En eentje hebben we niet kunnen vinden op de route. Maar al met al hebben we zo toch 17 prachtige zonnewijzers op de foto gezet.

Veel de verschillende zonnewijzers

Een heel leuke route om te volgen. Later met de hond uitlaten heb ik er nog eentje opgezocht die wat verder weg bij een school staat. Deze is heel groot en je moet jezelf als persoon in het midden zetten van de zonnewijzer om met je eigen schaduw de tijd af te lezen.
Poort in stadjeDe volgende dag was voor ons een rustdag. We besloten om lekker een dagje niet te rijden en op dezelfde plek te blijven. Dus hebben we nog een keer betaald voor 24 uur. Leuk is trouwens dat je bij de 5 euro die het kost een tegoedbon krijgt van 2 euro die je in iedere winkel in het dorp kunt gebruiken. Zo helpt de gemeente de middenstand ook doordat velen wel iets zullen gebruiken/kopen in het dorp. Wij hebben maar lekkere gebakjes en broodjes gehaald bij de bakker.
Het was weer een erg warme dag en we hebben tussen de middag en bij het avondeten lekker buiten gekookt op de scottelbraai. Veel beter dan binnen in de camper waar het toch al warm genoeg is.

De volgende dag zijn we weer een stukje verder gereden.
Eerst alles legen en vullen wat ook hier op de camperplaats kan.
Dan op naar Creglingen, het volgende plaatsje op de route. Een klein plaatsje met wel een paar leuke straatjes maar niet heel bijzonder. We waren ook een dag te vroeg omdat er de volgende dag een Rozenfestijn zou zijn, met een rozenmarkt. We hebben wat foto’s gemaakt en zijn verder gereden naar een meer in Creglingen waar veel recreatie is. Dat hebben we gevonden. Het was er rustig maar op veel plekken mocht je niet komen met de hond en die moet toch altijd met ons mee.

Mooie gebouwen De roos hoort bij het plaatsje

Meer campertips


Laat een reactie achter