Rondje IJsselmeer

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Nederland  
Datum: 08/09/2010


Vandaag begonnen aan een rondje IJsselmeer. Vanmorgen regende het hard en dat zette niet aan om snel te vertrekken. We hebben maar heel rustig aan gedaan en toen het droger werd tegen 1 uur vertrokken. Eerst even langs Amstelveen om wat inkopen te doen. Alleen was de winkel die we zochten gestopt en dus waren we eigenljik voor niets daarheen gegaan.
Toen maar door Amsterdam heen en direct aan het IJsselmeer begonnen met het rondje. Uitzicht vanaf de dijk De bedoeling: zoveel mogelijk langs het water rijden. Eerst door Noord-Holland en dan via Friesland en de Flevopolder terug. Op het eerste stuk rijden vandaag is het jammer dat veel dijken te hoog zijn ofwel de wegen zijn te laag aangelegd. 🙂 Je kan niet onder het rijden van het uitzicht over het IJsselmeer genieten. Alleen als je even stopt en de dijk op loopt lukt dat.
Maar evengoed genoeg leuke (smalle) weggetjes en leuke huisjes en dergelijke gezien.
Huisjes langs de dijk
De navigatie liet ons 1 keer in de steek. Hij wilde ons in Edam over een klein bruggetje sturen waar alleen fietsers en voetgangers over mochten. De brug leek me ook niet sterk genoeg voor een camper dus zijn we toch maar anders gereden dan die troel (die in de navigatie huist) ons wilde sturen.
Tegen 5 uur kwamen we aan in Hoorn en we staan nu op de camperplaats van de jachthaven aldaar.
Camperplaats in Hoornde jachthaven ligt vol
We staan er met zo’n 10 campers en staan lekker rustig. We hebben na het eten in het stadje gewandeld en gaan morgenochtend ook nog even als de winkels open staan. Anneke denkt wel wat tassen te kunnen vullen.
Leuk stadje!
Gevel in Hoorn
Wie hangt er over de randDonderdag
Eerst ontbijten en dan winkelen in Hoorn. Gezellig druk en veel leuke winkelstraatjes. Leuk om daar rond te lopen.
Na de middag vertrokken om de route verder te rijden. Bootjes op het waterTussen Hoorn en Enkhuizen zit een prachtige dijk langs het water. Helaas was de dijk op twee plaatsen afgesloten voor alle verkeer omdat ze de dijk aan het verstevigen waren. Maar evengoed een flink stuk van de dijk kunnen rijden. Later ook nog flinke stukken met prachtig uitzicht op het IJsselmeer kunnen rijden.

Leuke straatjes om te rijdenOver de dijk
We besloten om bij een boerencamping te overnachten. Helaas daar aangekomen bleken er twee grote honden los te lopen en die konden niet weggehouden worden en met Bobby was dat toch te lastig. We besloten om maar verder te gaan. Nu een camping in Wieringerwerf gevonden.

Meer campertips


Laat een reactie achter