Schoon drinkwater?

Uit de categorie: Camper Ervaringen  
Datum: 16/09/2010


Is het water wat langer in een watertank zit nog wel goed te drinken? Wij vroegen het ons al langer af en omdat we een oude camper gekocht hebben, besloten we te drinken uit een andere voorraad dan die van de 100 liter tank. (Die gebruiken we alleen voor wassen en dergelijke.)
Het moest eigenlijk getest worden en toen kwam de kans.
Het educatieve schip de Watervlo kwam langs in de gemeente en scholen konden daar met de kinderen een bezoek brengen en werd er vanalles verteld over de kwaliteit van water.
De Watervlo
Onze dochter ging er, als juf, ook heen en ze moesten ook water meenemen om te laten controleren op kwaliteit. Meestal wordt er water uit een sloot in de buurt meegenomen. Maar wij gaven haar het idee om een flesje water uit de camper mee te nemen en een flesje regenwater uit de regenton. Het water uit de camper kwam dus uit de grote voorraadtank en zat er gedeeltelijk (ivm vullen en bijvullen) zo’n 4 weken in.
Het resultaat na de proefjes was dat zowel het regenwater uit de regenton als het camperwater ligt paars kleurde waarop verteld werd dat het licht vervuild was en niet echt goed om te drinken. Eigenlijk is het drinken uit de tank van de camper dus hetzelfde als water drinken uit een regenton. Het kan, maar helemaal schoon is het niet.
Wij blijven het dus maar als waswater gebruiken 🙂

Meer campertips


Laat een reactie achter