Schoonmaken Camper

Uit de categorie: Camper Tips  
Datum: 23/10/2010


Onze laatste rit zit er op en de camper moet nu even winterklaar gemaakt worden. Dus de hele camper even leeghalen en de camper goed wassen en schoonmaken aan de binnen- en buitenkant.
Het leeghalen betreft de dingen die (volgens ons) beter niet een hele winter in de camper moeten liggen. Zoals alle kleding en handdoeken. Alle boeken, bedkussens, dekbed en natuurlijk alle etenswaren. We hebben nu zelfs de kussens van de banken eruit gehaald, ook omdat we deze eens willen wassen. Dat kan mooi in het voorjaar als het zonnetje er weer een beetje doorkomt.
De buitenkant hebben we helemaal gesopt. Toen alles gehad hadden waren we zelf ook door en door nat want het schoonmaken met een lange stok met borstel waar constant water uit stroomt is het moeilijk droog te blijven. Je zag het vuil er echt afgaan, want dat was hij zeker wel geworden. De camper ziet er nu in ieder geval weer prima uit. Ook de binnenkant is helemaal onder handen genomen en weer spik en span. Eerst flink met de stofzuiger er door en dan zie je dat er veel stof en (honden)haren op allerlei plekken liggen zoals onder de cabinestoelen. Ook in alle kastjes en de ruimtes in de banken is gezogen zodat alles weer schoon is voor het voorjaar.
Voor de koelkast een extra beugel gemaakt zodat de deur makkelijk op een flinke kier gezet kan worden. Zo blijft de binnenkant ook mooi en verwachten we geen schimmel.
Ook de schoonwatertank en vuilwatertank en alle waterleidingen leeg laten lopen. De schoonwatertank dop aan de onderkant wilde niet meer los. Gelukkig was hij al bijna leeg en hebben we even de pomp zijn werk laten doen. De laatste druppels met een doek eruit gehaald en dan merk je ook meteen hoeveel ‘drab’ er eigenlijk onderin zo’n tank ligt. Ook dat er allemaal uitgehaald en de tank is van binnen ook weer heel schoon.
Om bij de kraantjes van de boiler te komen moesten er een aantal planken en achterwand van een kastje verwijderd worden. Maar ook dat ging en liep het water van de boiler ook aan de onderkant uit de camper. Alles moet nu echt leeg zijn.
Zo zal hij de winter wel door moeten kunnen komen.

Meer campertips


Laat een reactie achter