Sprookjesroute Bodenwerder Polle

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Duitsland  
Datum: 08/07/2013


Vandaag weer verder gereden en eerst naar Bodenwerder het stadje van Baron van Münchhausen.
De verhalen die Baron van Münchhausen vertelde waren altijd erg overdreven en de gebroeders Grimm hebben er ook verhalen van gebruikt. In het stadje kan je leuk wandelen en er staan een aantal beelden die met de verschillende verhalen te maken hebben.

Het paard is doormidden maar loopt gewoon verderSpring op een kogel en reis mee

Het halve paard waar hij gewoon op verder reed. De eenden die hij wilde vangen terwijl hij geen kruid meer had en het toen deed met wat draad en aas. Waarbij hij ook nog eens voorgetrokken werd door de eenden. En het verhaal waarop hij op een net afgeschoten kogel sprong om zo bij de vijand te kunnen spioneren.
Sterke verhalen, maar wel leuk om dat allemaal te zien.

Surfen achter de eenden

Het schoentje gaat niet passen
Daarna doorgereden naar Polle waar we de Assepoester-ruïne bezocht hebben. Deze oude ruïne ziet er goed uit en je vindt er ook nog het schoentje wat ooit door Assepoester verloren was. Anneke paste er niet in dus die zal geen prinses worden.

De Assepoester toren in PolleMooie doorkijkjes

Toen was het al weer laat en zijn we een camperplaats gaan opzoeken. In Polle was er ook eentje maar die leek ons niet zo veel en dus zijn we gereden naar Stadtoldendorf naar Mobilcamping unter der Homburg waar plek voor 40 campers zou zijn. Dan moet er voor ons ook nog wel een plekje zijn verwachtten we en wat denk je…. er was er nog niet één camper! De hele camperplek was leeg. Een mooie plek met allemaal gras en alle ruimte die je maar als camperaar kan wensen.
Waarom zie je dan wel veel campers op een asfalt parkeerplaats en dicht op elkaar en als je de ruimte kan hebben is er niemand. Wij weten het niet maar hebben hier heerlijk gestaan met erg veel rust om ons heen.

Veel ruimte om lekker rustig te staan

Meer campertips


Laat een reactie achter