Sprookjesroute Frankenberg Bergfreiheit Bad Wildungen

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Duitsland  
Datum: 10/06/2013


Vandaag weer naar een volgend stadje rijden. Als eerste is dat Lahntal. Daar hoef je eigenlijk voor de sprookjes niet heen te rijden er is niet veel te bekijken. Eigenlijk niets.
Toen door naar Frankenberg waar we door het stadje gelopen hebben. Wel aardig om te doen. Maar de symbolische figuren op het raadhuis zijn niet echt indrukwekkend.

Sneeuwwitje en de zeven dwergen

Het dorpje Bergfreiheit, het sneeuwwitjedorp, was een stuk leuker. Ten eerste staat er een mooie rij lopende dwergen en Sneeuwwitje volgt ze. Dus gisteren zag ik Sneeuwwitje niet maar vandaag was ze er dan toch echt bij. De beelden waren levensgroot en daaruit blijkt maar weer dat Sneeuwwitje maar iets groter was dan de dwergen. Toch iets anders uitgebeeld dan in Marburg waar de dwergen erg kleine gedrochten waren.

SneeuwwitjeDwergen met een rugzakje

Ook het huis van sneeuwwitje hebben we gevonden. Ze was niet thuis omdat ze maandag blijkbaar wat anders te doen heeft. Door het raam zag je wel dat de tafel al gedekt was. Vanaf woensdag is ze trouwens tot zondag wel elke dag thuis vanaf drie uur! Het was leuk om daar even rond te lopen.

SneeuwwitjehuisHet echte Sneeuwwitje huis

De kopermijn die daar in de buurt is, waar de zeven dwergen werken, daar zijn we niet langs geweest. Deze was op maandag ook dicht.

Camperplaats Bad WildungenDaarna zijn we naar de camperplaats in Bad Wildungen gereden en hebben een mooi plekje gevonden. Mooie ruime plekken waar je goed kan staan voor 5 euro per nacht. Na het avondeten zijn we nog gaan wandelen in het stadje en hebben de Nymphenbrunnen Fontein bij het raadhuis bekeken. Niet zo bijzonder, dan liever Sneeuwwitje 🙂

Meer campertips


Laat een reactie achter