Sprookjesroute Hameln

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Duitsland  
Datum: 06/07/2013


Vandaag naar Hameln gereden en meteen naar de camperplek gegaan. Het is een aardige camperplaats met aardig ruime plekken maar geen mooie grasveldjes erbij. Het is eigenlijk een grote parkeerplaats met vaste plekken voor de camper. ’s Middags zijn we gaan wandelen naar het stadje en hebben verschillende foto’s van ratten gemaakt. Die zie je echt heel veel in deze stad. Ze houden het sprookje de Rattenvanger van Hamelen echt in leven.
Zo ook morgen want dan is er een optreden dat iedere zondag om 12 uur wordt gegeven.

Wat heet er niet naar het sprookjeTegels in de straat geven route aan
Beeld van de RattenvangerRattenvanger in voetgangerstunnel

En nu zijn we dus om 12 uur naar de voorstelling geweest.
We waren ruim op tijd en voor een zitplaats is dat wel slim. Zeker omdat het deze dag erg mooi weer was met veel zon. Zo’n twintig minuten voor tijd waren alle zitplaatsen al bezet en gelukkig waren wij daar ook bij.

De ratten vinden de muziek mooiDansen als de ratten weg zijn

Stipt om 12 uur begon de voorstelling en hoewel het natuurlijk in het Duits was hebben we het verhaal heel goed kunnen volgen. Het is heel erg leuk om deze voorstelling te bekijken. Dus mocht je in Hameln langs gaan ga dan zeker kijken als je er op zondag bent.
Er doen echt veel spelers aan mee. De rattenvanger en vele ratjes en kinderen. Verschillende bewoners van Hameln en de burgemeester en raadgevers.

Later worden de kinderen ook weggelokt

Later toen we al weer in het stadje liepen kwam de hele optocht met de rattenvanger voorop nog eens langs. Leuk om te zien.
Iedere woensdag is er op dezelfde plek een kleine musical genaamd “Rats”. We gaan morgen weer verder met de route maar als het even kan zorgen we er voor om woensdag weer hier in Hameln te zijn om ook die voorstelling te kunnen bekijken.
Verder hebben we deze dag rustig doorgebracht met lekker in de zon zitten, lezen en puzzelen. Heerlijk zo’n rustig dagje.

Rattenvanger door de stadIedereen volgt hem

Meer campertips


Laat een reactie achter