Sprookjesroute Hanau Freiensteinau

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Duitsland  
Datum: 06/06/2013


Vandaag beginnen we door naar Hanau te rijden. Daar begint de sprookjesroute echt en we starten op het marktplein waar een Nationaal monument (beeld) staat van de gebroeders Grimm. Daar hebben we natuurlijk foto’s van gemaakt en hebben ook nog wat gewinkeld en lekkere broodjes gekocht.

Het beeld van de gebroeders Grimm

Daarna zijn we doorgereden naar Steinau om het slot te bekijken waar sprookjes tot leven zijn gekomen. Het zag er heel erg mooi uit en je kon er vrij rondlopen. Alleen de hond niet die moest aan de lijn. 🙂

Het slot

Net naast het kasteel staat ook een fontein die sprookjes laat zien die door de gebroeders Grimm opgeschreven zijn. Zoals de kreeft die water spuwt en uit het sprookje “De Meesterdief” komt. Ook de kikker met de gouden bal en de prinses zaten bij de fontein, van het sprookje “De Kikkerkoning“. En ook op de zuil van de fontein staan sprookjes uitgebeeld zoals van “Raponsel“, “Vrouw Holle” en “Hans en Grietje“. En natuurlijk hebben we vele foto’s gemaakt van alles wat er te zien was.

De hoofden van de gebroeders Grimmde kikkerkoning
De prinses van de kikkerkoningde fontein bovenkant

Daarna nog een aardige trip door een prachtig sprookjeslandschap zoals bij het plaatsje Freiensteinau.
Het was lekker warm vandaag en eigenlijk wilden eerst nog wat verder maar toen Anneke een camperplaats zag langs de weg, althans het bordje, besloten we maar te stoppen en daar te overnachten. De plek zagen we niet zo snel maar na het inwinnen van informatie bleek dat we er al vlak naast stonden, maar dat er gewoon nog helemaal niemand op die plek stond. We moesten 6 euro betalen voor de nacht inclusief alles. En we stonden dus op een mooie plek, maar wel de hele nacht alleen. Nu was het wel vlak bij een grote weg en veel huizen even verderop dus echt afgelegen voelden we ons niet.

De ruime camperplek

Best een mooi plekje dus. Het was camperplaats Hochwaldhausen in Ilbeshausen.
Morgen gaan we de route weer verder bekijken.

Meer campertips


Laat een reactie achter