Sprookjesroute hervatten

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Duitsland  
Datum: 04/07/2013


Vandaag zijn we begonnen om de Sprookjesroute af te maken.
De eerste dag gebruiken we om een eind Duitsland in te rijden en we zijn gekomen tot net voorbij Munster. We staan op een ruime camperplaats met 5 campers waar er wel 50 kunnen staan. Het is Stellplatz Münsterland in Telgte.
Een varken op verkenning
Meteen naast de camperplaats en dus op een paar meter van de camper hoorden we opeens knorren. Het bleek dat er varkens liepen die door de eigenaren van de camperplaats gehouden werden. Er zat wel een hek tussen dus ze liepen niet helemaal naar je toe. Wel leuk die knorrende beesten.

Het was vandaag lekker rijweer. Een beetje bewolkt maar wel een heerlijke temperatuur. We gaan er van uit dat het weer de komende tijd steeds beter gaat worden.
Vandaag dus nog geen sprookjes maar morgen komen we al op het juiste pad.


De rotsen vanaf een afstandjeHier wat dichterbij

Vandaag was het nog een flink eind rijden en we zijn tot Externsteine gekomen. Een grote rotspartij waar je ook op kan klimmen en een mooie omgeving erbij. Dit moet je toch zeker ook bekijken als je de sprookjesroute doet. Het heeft er niets mee te maken maar het ligt aardig op dezelfde route. We hebben er een mooi tijdje doorgebracht. Het omhoog klimmen was niets voor onze hond dus ben ik alleen naar boven gelopen. Tweemaal want er waren twee verschillende rotsen waar je op kon en dan doe je niet een van de twee maar alle twee.

Van boven bekeken

Wel vreemd dat de slagboom van de parkeerplaats bij uitrijden automatisch open ging zonder dat we ons kaartje erin moesten doen waarop stond dat we betaald hadden. Als het altijd zo werkt kun je ook zonder betalen wegrijden. Niet dat we dat voor zo’n klein bedrag zouden doen, maar vreemd is het wel.
We zijn daarna doorgereden naar een camperplaats om de nacht door te brengen. Het was tenslotte al weer bijna 5 uur toen we bij de rotsen wegreden.
Het is de camperplaats Wohnmobilhafen Mein Bad in Horn [Bad Meinberg] geworden waar we nu staan. Een mooie plaats aan een klein grasveldje. Op de totale plek staan nu zo’n 12 campers. Er kunnen er nog vele bij!

Overzicht van de camperplaats

Meer campertips


Laat een reactie achter