Sprookjesroute Hessisch Oldendorf Bad Oeynhausen

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Duitsland  
Datum: 11/07/2013


We waren weer eens laat wakker. Toch alles maar weer rustig gedaan en tegen 12 uur vertrokken we weer en gingen richting Hessisch Oldendorf. Daar hebben we niets gedaan en zagen wel een aanduiding van een druipsteengrot, een grot die bezocht kon worden. Alleen was deze dus alleen op vrijdag, zaterdag en zondag open voor publiek dus nu konden we niets anders dan maar verder rijden. Op weg naar Bad Oeynhausen. Op weg daarheen zagen we een indrukwekkend groot ding boven op een berg. Zullen we er heen rijden, zeiden we tegen elkaar en dan is natuurlijk de vraag hoe? Maar er stonden al gauw borden richting een gedenkmonument en dat moest het wel haast zijn. Die weg volgden we dus verder en gingen steeds hoger tot we inderdaad bij dat monument waren.
Het was de “Kaiser Wilhelm Denkmal”. Het beeld zelf is al 7 meter hoog en dan is er nog veel omheen gebouwd.

Het gedenkmonument in het geheel

Het beeld van WilhelmDe wandelweg er naar toe

Leuk om daar rond te lopen en van de zon en het uitzicht te genieten. Later iets teruggereden van de berg af en op een parkeerplaats die we op de heenweg al zagen lekker gegeten.
Toen weer verder naar de stad en daar aangekomen zagen we borden met Aqua Magica. Daar hadden we ook over gelezen en dat leek ons ook wel leuk. Dus die borden ook weer volgen en we zijn daar aangekomen.

Van onderen gezienDe straal begint rustig

Er zijn voldoende ruime parkeerplaatsen en er is een groot deel gratis te bezoeken met veel dingen voor kinderen. Toen doorgelopen naar Aqua Magica en dat is een waterkrater waar je in kan en die om het half uur flinke hoeveelheden water spuit. Als je er werkelijk in gaat naar beneden dan word je wel nat als hij in werking is. Tot die tijd kun je rustig alles onderin bekijken. Helemaal onderaan word je echt heel erg nat. Ik was tot een kwart en dan viel het nog mee. (Als je geluk hebt.) Met zon ontstaat er ook een regenboog.

Zelfs een regenboog ontstaat er

We hebben tweemaal gekeken omdat het wel indrukwekkend was. Alleen kwamen we er de tweede keer achter dat de manier van spuiten iedere keer blijkbaar anders is. Want de tweede keer waren veel meer hoge spuiten dan de eerste keer. Maar goed dat ik niet beneden was gebleven omdat het de eerste keer toch rustig begon. De tweede keer was meteen voluit! Wel heel leuk om te beleven.

Een prachtig park met mooie gebouwen

Toen was het al tegen zessen maar we zouden de Varkenbronnen nog opzoeken en we dachten dat die in het park stonden. Daar zijn we met de camper heengereden. De Varkensfontein bleek er niet te zijn maar het park was zo indrukwekkend groot en mooi en de zon scheen zo lekker dat het al gauw 8 uur was voor we verder gingen.

Een gedeelte op het parkHoogspuitende fontein

We besloten de dichtstbijzijnde camperplaats op te zoeken en die was 400 meter verder dan waar we stonden. Daar konden we alleen parkeren op een speciale plek zonder verdere voorzieningen. De camperplek heet Südbahnhof in Bad Oeynhausen.

Daar eerst gegeten en om 9 uur toch nog even wandelen naar het voetgangersgebied, want daar moesten de Varkensbronnen zijn. En die hebben we dan uiteindelijk ook gevonden en op de foto kunnen zetten.
Een drukke dag en dus maar vroeg naar bed.

De varkenbronnen

Meer campertips


1 Reactie op “Sprookjesroute Hessisch Oldendorf Bad Oeynhausen”

  1. Kees Zeevat schrijft :

    Wat een leuke site!!! Wij hebben in December een camper gekocht, ik ben nu van alles aan het opzoeken over de camper en camper reizen enz. We zijn het laatste weekend van dec. naar Lathener mars geweest, gewoon om even te proberen, het is prima bevallen, nu staat hij in de stalling, begin maart gaan we naar Benidorm….. we zien ernaar uit.

Laat een reactie achter