Sprookjesroute het einde

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Duitsland  
Datum: 15/07/2013


Vandaag weer verder rijden. Maar eerst nog even naar het sprookjesbos! We hadden gisterenavond gezien dat we vlakbij een sprookjesbos stonden en aangezien we de sprookjesroute volgen hoort dit sprookjesbos er ook nog wel bij. Niet bij de officiële route, want daar zijn we mee gestopt in Bremen, maar wel bij het gevoel van sprookjes bekijken. En nu we er toevallig naast staan moet dat wel zo wezen dat we even gaan kijken.
De entree was maar 2 euro per persoon en dat is geen geld. Het was een heel leuk park met veel bekende sprookjes maar ook een aantal waar we nog nooit van gehoord hadden. Bij ieder sprookje, dat in een huisje stond, werd het verhaal verteld en bewogen de poppen. Er was heel veel te zien bij ieder tafereel. We hebben dus zelfs nu, op de terugweg, weer vele sprookjes gezien.

Roodkapje en de boze wolfSneeuwwitje en de zeven dwergen

De Bremer StadsmuzikantenDe wolf en de zeven geitjes

Hans en Grietje

Camperplaats in TwistDaarna zijn we doorgereden naar Twist, camperplaats Hallenbad, waar we nog net een mooi plekje konden vinden. Er staan zelfs een paar campers buiten de officiële plaatsen maar wij staan nog op een officiële plek met stroom. We zijn nu weer wat dichterbij huis maar door het mooie weer wilden we niet nog verder rijden. Kleine stukjes per dag!


Wierden-rectum camperplaatsDe volgende dag weer mooi weer en doorgereden naar Wierden [Rectum] naar camperplaats Wijngaard Baan. Een paar heel mooie plekken met een klein grasveldje. En er zijn ook heel veel plaatsen op het grote grasveld. De prijs is wat duurder dan voor andere camperplaatsen in Duitsland, maar het is dan wel inclusief Wifi (die wel slecht bereik heeft) en douches, maar toch wel prijzig. Je kan er wel leuk wandelen en zeker fietsen.


De dag daarop zijn we doorgereden naar huis en hebben de camper weer schoongemaakt en naar de stalling gebracht. Klaar voor een volgend project.

Lees nog meer over de Sprookjesroute met de camper

Meer campertips


1 Reactie op “Sprookjesroute het einde”

 1. Jacqueline schrijft :

  Hi,
  ik zie hier foto’s van een sprookjespark ergens nabij Bremen, het kostte 2 euro. Weten jullie nog waar dit was, wij hebben ook al veel gedaan van de sprookjesroute en willen tegen de kerst het noordelijke deel gaan doen.
  ik hoor het graag,
  vr. gr. Jacqueline van Leeuwen

  Antwoord: Ja ik weet nog waar het was! 😉
  Het is dus vlakbij camperplaats Surwold’s Wald (in Surwold) (paar honderd meter)
  Coördinaten: 52.9671860206, 7.51444142581
  Dan sta je ongeveer op het plein voor het sprookjesbos. Even daarvoor zijn er parkeerplaatsen.

Laat een reactie achter