Sprookjesroute Kassel Wolfhagen

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Duitsland  
Datum: 12/06/2013


Vandaag de watervallen in Kassel. In een heel groot park waar je heel lang kunt wandelen vind je diverse watervallen. Misschien niet meteen een bepaald sprookje, maar als je de watervallen ziet kun je je wel indenken dat de gebroeders Grimm er een sprookje in gezien kunnen hebben. We hebben vandaag wel de route wat aangepast omdat het “waterfeest” alleen op woensdag en zaterdag om 14:30 uur begint. En dit bezoek zou vallen in onze route op een donderdag en dan is er dus niets te zien van de verschillende watervallen. Alleen wat kleine watervallen werken gewoon elke dag. Daarom vandaag die kant op gegaan. Eerst zouden we bij Baunau nog wat bekijken maar door opbrekingen konden we dat niet bereiken Ze sluiten in Duitsland blijkbaar graag een hele weg af om alles in een keer op te knappen en niet in delen zodat een rijbaan voor beide richtingen open blijft. Na de tweede omleiding die we tegen kwamen besloten we het er maar bij te laten.

Het onderste hoofdgebouw in het parkMooie kleuren in de planten
Kasteel in de verteNeptunes

Er waren twee parkeerplaatsen bij het grote park. Eentje bovenaan vlakbij de watervallen en eentje onderin. We wilden eerst de bovenste doen maar hebben toch maar de onderste genomen en dat had twee voordelen. Ten eerste loop je eerst de hele tijd naar boven zodat de terugweg, als je het al zat begint te worden, makkelijk naar beneden gaat. Het tweede voordeel ontdekten we pas toen de eerste waterval op 14:30 begon. Om meer te zien moet je naar beneden lopen en zo loop je dus met de watervalshow mee naar beneden en zodoende ook naar de geparkeerde camper. Er is heel slecht, of eigenlijk niet, aangegeven waar alles is. Maar op goed geluk naar de hoofdplek gelopen en tegen half drie werd het daar steeds drukker. Heel mooi hoe het water bovenaan begint te stromen en langzaam over de plateaus naar beneden komt.

Het water over de plateaus

Als het een tijdje loopt kun je verder naar beneden gaan lopen. We kwamen bogen tegen van een aquaduct, welke helemaal leeg stond. Het water stroomde vlak voor de ingang hiervan de andere kant op. We dachten dat dit ook wel eens kon veranderen en zijn dat aquaduct gaan volgen tot waar hij stopte. Ook daar stonden al meer mensen te wachten en om half vier ging het water naast het aquaduct harder stromen en even later kwam het ook van het aquaduct zelf afvallen. Een prachtige hoge waterval die heel indrukwekkend was. Goed dat we daar op gewacht hebben.

Het hoge aquaduct

Zonder waterMet water

Daarna nog wat lager gelopen en toen kwam er ook nog een heel hoge fontein die opeens begon te spuiten in de grote vijver.
Maar de hoge waterval was het mooiste. Ga je daar een keer langs ga dan zeker op woensdag of zaterdag! De bouwwerken zijn op andere dagen ook mooi, maar met het water komt het toch pas echt tot leven.
Bij de camper aangekomen besloten we naar Wolfhagen te rijden en daar op de camperplaats te gaan staan. We hebben een mooie plek aan het einde van het veld. ‘s Avonds even naar het dorpje gelopen en wat gewandeld.

De wold bij de fontein

Daar nog even de wolf en een geitje bekeken van het bekende sprookje. Ook de stenen waarmee de buik van de wolf gevuld werd hebben we gezien. Het zal hem zwaar op de maag hebben gelegen.

De stenen voor de buikDe wolf

Meer campertips


Laat een reactie achter