Sprookjesroute Nienburg

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Duitsland  
Datum: 12/07/2013


Vandaag eerst even wat winkels af om een USB adapter te kopen. Een oude is gisteren stuk gegaan en ik wil mijn GSM kunnen opladen onder het rijden, omdat die als wifi hotspot gebruikt wordt en voor het bijhouden van de route. Dat kost nogal wat van de batterij en dus zou hij anders te snel leeg zijn. Maar zoiets in het buitenland kopen valt nog niet mee, maar is uiteindelijk wel gelukt. Alles werkt weer.

We zijn eerst naar Nienburg gereden waar we het bronzen beeld de kleine Nienburgerin wilden fotograferen. Het beeld is onderdeel van de Sprookjesroute. En er hoort een liedje bij, maar wat precies de relatie met sprookjes is, is me niet helemaal duidelijk.
We hadden geen idee waar hij stond en zijn op goed geluk naar de altstad-north gereden. Leuk om daar rond te lopen en te winkelen en zowaar ergens verscholen hebben we ook het beeld gevonden. Het stond naar ons idee erg achteraf.

kleine Nienburgerin

Daarna wilden we op de camperplaats in die stad gaan staan, maar deze was helemaal vol. Dat ging hem dus niet worden en we zijn verder gereden in de richting van Bremen wat de volgende en laatste halte wordt. Na enige tijd wilde we een camperplaats opzoeken bij een zwembad in Eystrup.
Deze was erg duur, maar we konden dan heel dichtbij het water staan (het open zwembad). Maar we hadden een hond en die mocht daar niet komen, dus dat ging niet door. We mochten wel op de parkeerplaats blijven met gras maar dat vonden we toch niets. Ze gaven toen zelf als tip dat er in het centrum ook een camperplaats was.

De camperplaats in Eystrup

Die hebben we opgezocht en daar staan we nu (Reisemobilstellplatz Eystrup). Een mooie plaats op een erf achter een frituur en naast een boerderij. Een mooie plek en alleen stroom en eventueel water moet je betalen en staan is gratis. We hebben dus alleen stroom genomen en om de stroom aan te sluiten moest ik wel op een ladder klimmen omdat de aansluitingen heel hoog zaten in de schuur. We hebben ook dit keer patat gegeten met een lekkere visburger. Heel smakelijk!

Meer campertips


1 Reactie op “Sprookjesroute Nienburg”

  1. Leen Walhout schrijft :

    Heel mooie reisverslagen met sprekende foto’s, je kan wel zien dat het een hobby van Wim is. Maar wij zijn niet zulke padvinders/kaartlezers en verlaten ons al 10 jaar op de navigatie-apparatuur op onze campertochten. Daarom wilde ik vragen of jullie de coördinaten van de camperplaatsen erbij kunnen/willen vermelden van bijvoorbeeld de sprookjes routes. Bij voorbaat dank. Leen en Neel Walhout

    Antwoord Wim:
    Op deze website staan inderdaad (nog) geen coördinaten. Voor de sprookjesroute is ook een aparte website (http://sprookjesroute.ratelen.nl) en daar vind je wel alle coördinaten die nodig zijn om de route te rijden.

Laat een reactie achter