Sprookjesroute Pyrmont Hameln (2)

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Duitsland  
Datum: 10/07/2013


Nu weer door naar Hameln voor de musical “Rats”. Maar eerst even stoppen bij de plaats Bad Pyrmont. Dat zou een leuk plaatsje zijn en dat was het ook. We hebben wat rondgelopen en ook een oud/nieuw slot bekeken. Het voorste deel was heel oud en de rest deed vrij nieuw aan. Het was in ieder geval leuk om te bekijken.

Een bijgebouwAlles prachtig versiert

Het vooraanzicht naar het kasteel

Daarna door naar Hameln waar om 16:30 de musical zou beginnen. Ook nu weer een heel stuk over een smalle weg gereden en ook veel bochten omdat we een flinke heuvel over moesten. We hadden weer dezelfde plek op de camperplaats want die beviel goed de vorige keer, met aan één kant bosjes waar we lekker kunnen zitten. En de hond heeft dan ook zijn eigen stukje zonder anderen in de weg te zitten. Eerst even eten en koffie en daarna klaarmaken voor de musical.

Het is erg druk met kijkersHet podium waar de musical gespeeld wordt

Om 16:00 uur waren we bij de plek waar de musical zou zijn en alle zitplaatsen waren al bezet. Meer dan een half uur van te voren. We zijn eerst maar een eind verderop gaan zitten en blijven dan wel staan als de musical begint. Dat was trouwens echt de moeite waard. Een leuke musical met het verhaal van de Rattenvanger van Hameln. Natuurlijk weer veel foto’s gemaakt en ook een paar korte filmpjes met het fototoestel welke een leuke indruk geven van hoe het eruit ziet.

De rattenvanger speelt met de rattenEen grote rat

De burgemeester heeft een probleemDe finale met alle spelers

Als je de Sprookjesroute volgt dan moet je dit ook gezien hebben. Het duurt ongeveer 45 minuten en is gratis te bezoeken. Ze gaan na het einde wel met de pet rond, omdat het allemaal toch ook wel geld kost, zoals voor al het materiaal. Er zijn natuurlijk ook wel sponsoren die geld in brengen om zoiets te blijven brengen. Voor de duidelijkheid, ze spelen dit elke woensdag van mei tot september al sinds het jaar 2000. Dus wij hebben een uitvoering in het 13-de jaar gezien.

Hieronder het filmpje met een kleine impressie van de musical Rats van ongeveer 4 minuten.

Toen, na de musical, nog even gewacht omdat het carillon om 17:35 ook zou spelen en er wat zou bewegen. Ook weer hetzelfde verhaal, wat je kan verwachten in Hameln. Leuk maar wel simpel.

De ratten volgen de rattenvangerLater volgen de kinderen de rattenvanger

’s Avonds met etenstijd was het een stuk frisser geworden omdat de zon weg was en er wel een windje stond. We hebben sinds lange tijd weer eens binnen gegeten. En dat is ook wel leuk languit met de benen op de bank.
Daarna veel dingen op de computer gezet en foto’s bekeken.

Meer campertips


Laat een reactie achter