Sprookjesroute Waldeck Fritzlar Gudensberg

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Duitsland  
Datum: 11/06/2013


Vandaag eerst richting Waldeck met slot Waldeck van legende met de elfenkoning Erck. Deze elfenkoning staat even voor de parkeerplaats van het slot al te kijken dus let op als je in de buurt komt.

De elfenkoning Erck

Voor een camper is het ook niet te moeilijk om te parkeren en je hoeft niet al te ver meer te lopen.

Een kasteeltorenToegangspoort van het kasteel

Het slot ziet er erg onderhouden uit en er is ook een hotel, restaurant, museum te vinden. Het uitzicht ziet er wel mooi uit en de kanonnen zijn gericht naar het water. Je kan je niet voorstellen dat een vijand zo’n kasteel zou kunnen bereiken met zulke muren.
Na het slot zijn we teruggelopen en zagen we dat er ook een kabelbaan naar beneden ging. Dat wilden we ook wel even proberen zeker als de hond meekon. Dat was geen probleem dus een retourtje genomen, want omhoog lopen zagen we niet zitten. Het is wel een idee om de camper beneden te parkeren en met de kabelbaan omhoog te gaan en dan later lopend weer naar beneden. Denk er maar eens aan als je ook in de buurt bent.
Beneden was er ook een klein bloten-voetenpad. Dat viel nog tegen want sommige dingen doen best zeer aan je tere blote voeten. We zijn ook niets meer gewend als je altijd schoenen draagt. Maar het was leuk om te doen.
Ook was er daar beneden in het bos een kleine sprookjesroute om te wandelen. Die stond er blijkbaar al lang want het zag er allemaal niet meer zo geweldig uit. Het werd blijkbaar niet meer zo goed bijgehouden.

Nog een sprookjesrouteSprookjesplaten

Daarna weer omhoog met de kabelbaan en zijn we verder gereden naar Fritzlar. Daar hebben we lekker gewandeld door het stadje. Een heel leuke plaats. Er is trouwens ook een camperplek maar die vonden we er niet zo gezellig uitzien.

De kerk

De oude stadsmuur en torens zijn leuk om te zien. Wie weet welk sprookje hierbij verzonnen is.
Ook in winkels komen we wel eens etalages tegen die in het teken van sprookjes staan zoals een kamer in het huis van de zeven geitjes en het dappere kleermakertje.

De geitjes thuisDe vliegen bij het Dappere kleermakertje

Daarna doorgereden naar Gudensberg en daar zijn we alleen maar doorheen gereden en hebben er verder niets gedaan. Daarna kwamen we de camperplek bij Edermunde tegen en zijn daar gaan staan. Een ruime plek en we staan vlak bij een spoorlijn. We hadden daar ‘s nachts geen last van de treinen gelukkig en we hebben lekker geslapen. We stonden er met 5 campers.

Meer campertips


Laat een reactie achter