Te hard gereden

Uit de categorie: Camper Ervaringen, Camper Reisverhalen  
Datum: 01/09/2010


Op weg naar de Moezel hebben we te hard gereden.
De eerste dag reden we te hard een dorpje binnen en zijn we op de foto gezet. We reden 56 km/uur waar dus maar 50 km/uur gereden mocht worden.
Vandaag kwam de bekeuring met foto binnen. Eigenlijk jammer dat de kwaliteit van de foto zo slecht is.
We herkenen wel wat, maar Wim staat er niet echt duidelijk op. Wel zien we dat Bobby vanaf de achterbank ook mee naar voren kijkt. Hij zag het zeker aankomen want hij lacht zelfs op de foto 🙂

Voortaan beter op de snelheid letten. Het was in het begin ook wennen aan de wegen en borden in Duitsland.
Op sommige wegen dacht ik 80 te mogen en de navigatie gaf 100 aan. Bij iedere kruising stond er op zo’n weg een bord 70, en je rijd dan maar zo een dorpje binnen waar je eigenlijk alleen aan de (kleine) naambordjes kan zien dat je de bebouwde kom in gaat en dus 50 mag. En als je dan ook nog heuvel af gaat, moet je dus goed op de snelheid letten!

We denken maar zo: We hebben weer wat geleerd.

Meer campertips


1 Reactie op “Te hard gereden”

  1. Paul en Rita schrijft :

    Herkenbaar.
    Wij werden op 27 juli 2010 in de afdaling van het natuurpark De Harz gefotografeerd waarbij ik ongeveer 10 km/uur te hard ging. Op slechts 50 meter na het bord 80 km. Vanaf die tijd rijden we bij het bord al de aangegeven snelheid. Dit was mijn 2e snelheid bekeuring ooit. De eerste was twee jaar eerder in Zwitserland. Dan gaat daar net zoals in Duitsland. Alleen is het daar duurder. Deze was op de snelweg rond Basel. Overal 100 km/uur en net daar een stukje van misschien 200 meter met 80. Ik reed 92.

    De “Harzbekeuring” heb ik nog niet binnen. Ik ben benieuwd naar de kwaliteit van onze foto.

Laat een reactie achter