TV ophangen

Uit de categorie: Camper Tips  
Datum: 15/07/2010


Er zijn natuurlijk meerdere manieren om een TV in de camper te plaatsen. Wij hadden eerst een ‘gewone’ tv meegenomen maar we kwamen er achter dat deze moeilijk te plaatsen was doordat er zo’n grote toeter achter zit van de beeldbuis. En hij is ook ontzettend zwaar.

Beugel achter de tv
Toen hebben we een LCD tv gekocht en deze is lekker ondiep.
Wim heeft een paar beugels gemaakt die geschroefd worden achter de tv. Met de beugels hangen we de tv op aan de rand van het alkoof bed. Hij hangt boven de stoelen van de zithoek en niemand heeft er daar last van. Ook niet als je daar zit.

Beugel over de alkoofrand
En voor TV kijken is het een perfecte plek. Goed zichtbaar vanaf de andere kant en vanaf de zithoek achterin. En ook als het bed opgemaakt is kun je makkelijk tv kijken.
Dus simpel twee omgebogen stukken aluminium en de tv hangt geweldig.
TV boven de bank
Voor het tegengaan van stof en het ‘niet direct zichtbaar zijn’ van buiten af hebben we er een hoes omheen gemaakt.

Meer campertips


2 Reacties op “TV ophangen”

 1. Ad Bosmans schrijft :

  Hallo, ook ik ben al geruime tijd op zoek naar een goed plaatsje voor de TV. Heel toevallig kwam ik op deze site terecht. Geweldige tip, uitgeprobeerd en goed bevonden. Bedankt voor de eenvoudige, goedkope tip.

 2. martijn schrijft :

  Waar heb je die beugels vandaan ? 🙂

  Antwoord:
  De beugels heb ik zelf rond gebogen. Wat strippen bij de doe het zelf zaak kopen en dan even buigen waarbij de diameter past over de rand waar hij moet komen.
  Plus wat gaatjes boren voor het bevestigen aan de tv, welke je het beste opmeet aan de tv zelf.

Laat een reactie achter