Twistesee Bad Arolsen

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Duitsland  
Datum: 26/07/2012


Vanmorgen met de wandeling van Bobby langs de adventure golfbaan gelopen. Dat is een openbare midgetgolfbaan waarbij de banen heel apart door de natuur lopen. Lijkt me leuk om met niet te warm weer dit te doen. En het was een erg groot gebied wat hij bestreek.
We besloten daarna om weer verder te gaan maar wilden eerst wat drinkwater inslaan. Maar de camperplek had dit niet. Ik ben maar met een jerrycan en een schenkbeker naar een openbaar toilet gegaan en heb daar bij de wasbak de jerrycan gevuld. Het duurde even maar lukte wel. Een opvouwbare jerrycan zou in zo’n geval wel handig zijn want die past wel altijd onder de kraan al krijg je hem dan niet vol natuurlijk.

Altijd mooie huisjes onderweg

Daarna rijden en eerst onderweg op de route een supermarkt opgezocht en een bakker. De voorraad is weer op peil en de lekkere broodjes bleven niet lang in de kast.
Onderweg hadden we weer eens prachtige wegen. Eén keer twijfelden we of we de weg wel moesten nemen. Het zag er smal uit maar was wel verhard en ging dwars door een bos heen. Nu ja, de navigatie laat het wel eens afweten maar het zal wel kunnen. Nou dat was dit keer maar net aan. Het eerste stuk vrij steil omhoog ging inderdaad wel, maar toen werd het minder mooi glad asfalt en allemaal stukjes steen en nog verder waren er uitgesleten stukjes door het water en daar moest je echt sluipend doorheen wilde alle kastjes niet leegvallen.

Door het bos Recht maar dat is alles
Wel een spannende weg Veel losse kiezels

Toen we eindelijk aan het einde waren en we de ingang van die weg zagen waren we er van die kant nooit ingegaan. Zo’n slechte weg. Maar goed het was wel weer een leuk avontuur en het houdt je als chauffeur wel wakker en alert.

De weg was niet opperbest

Verderop reden we door Bad Arolsen de stad en Anneke zag leuke winkels. Dus even geparkeerd en hebben daar geshopped. We krijgen altijd weer meer in de tassen dan we eerst denken. Het was wel warm om daar te lopen en we waren zelfs blij toen de zon even achter een wolkje verdween.
Daarna door naar de camperplaats in dezelfde plaats met de naam Reisemobilhafen Twistesee.
Het is een grote camperplaats voor wel zo’n 100 campers. We vonden na even rondlopen een mooie plek met veel gras op een hoekje. Dat er nog zo’n mooi plekje was want zeker 80 campers stonden er al.
Jammer dat de douches (wel in aanbouw) nog niet werkten.

Druk op de camperplaats

’s Avonds langs het meer een stukje gelopen en kijken of Bobby nog wilde pootje baden. Een heel klein stukje dan en verder had hij er geen zin in. Hoe warm het ook is hij houdt toch echt gewoon niet van water.

Uitzicht over het meer Naar de camperplaats

Meer campertips


Laat een reactie achter