Vier dagen Friesland

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Nederland  
Datum: 30/07/2014


We hebben een paar dagen de tijd om met de camper op stap te gaan. We besluiten naar Friesland te rijden.
We komen met de snelweg over het Tjeukemeer en daar heb je een prachtige parkeerplaats langs het water. Daar stopten we voor de Mooi plekje langs de snelweg koffie maar we stonden er zo lekker dat we er de rest van de middag lekker in het zonnetje gestaan hebben. Beetje jammer dat het riet wat hoog is anders zou je al de boten wat beter kunnen zien.
Na het avondeten op zoek gegaan naar een camperplaats en dat is de camperplaats in Landweer geworden.
Camperplaats in Landweer
We stonden er met drie campers op een simpele parkeerplaats. Wel aardig ruim zodat je niet al te krap stond.

De volgende dag wilden we een dagje op Kornwerderzand staan op de dagcamping. Dat leek een mooie plaats en dat is het ook. We stonden vlak aan het water en met het windje erbij was het heel goed uit te houden in de zon. Veel bootjes varen af en aan om onder de brug door te gaan van de Noordzee naar het IJsselmeer. En terug natuurlijk.

Aan het water op de dagcampingBootjes kijken

Daarna zijn we naar Leeuwarden gereden voor de camperplaats aan de Harlingertrekweg en daar konden we nog net een plek vinden. Met ons erbij waren alle vijf de camperplaatsen bezet. Je staat wel vlak voor het water, vooral de laatste twee plaatsen, en er staat geen hek. Dus niet struikelend de camper uitgaan want dan wordt het zwemmen.
De volgende dag zijn we lopend naar het winkelcentrum van Leeuwarden gegaan. Dat was niet erg ver lopen. En we hebben leuk gewinkeld. Op de terugweg ook even langs de supermarkt die nog iets dichter bij de camperplaats is. Je kan er zelfs kiezen uit drie verschillende supermarkten. Daarna zijn we lekker in de zon gaan zitten en hebben we naar de bootjes gekeken. We zijn ook later maar niet verder gereden en zijn daar lekker blijven staan.

Vlak langs de waterkantMet vijf campers op een rij

Ook zaterdag zijn we nog een tijdje blijven staan en daarna zijn we rond vier uur naar huis gaan rijden. Er zou erg noodweer aankomen en dat hebben we onderweg ook wel gemerkt. Heel erg veel regen en we reden nog maar 70 kilometer per uur op de snelweg omdat er niet veel zicht meer was. Gelukkig duurde het niet al te lang.
Thuis hebben we weer alle spullen uitgeladen, even schoonmaken en de camper is weer naar de stalling. Dit was maar een klein deel van Friesland dus we kunnen er best nog eens vaker heenrijden.

Meer campertips


Laat een reactie achter