Vierdaagse Nijmegen

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Nederland  
Datum: 16/07/2014


Woensdag richting de Zevenheuvelenweg bij Groesbeek om de wandelaars van de Nijmeegse vierdaagse op donderdag aan te moedigen. We waren wel benieuwd of we woensdagmiddag nog een plekje konden vinden langs de route maar dat bleek niet zo’n probleem te zijn. We waren er rond drie uur en er waren zeker nog vele plaatsen die door campers ingenomen konden worden.

Hieronder een filmpje die we maakte om drie uur waarop te zien is dat de Zevenheuvelenweg al aardig vol is maar dat er nog vrije plekken zijn. De snelheid is iets verhoogd en de totale duur is ongeveer 1-1/2 minuut.

Wij vonden een mooie plaats met een klein stukje ruimte tussen de camper en de weg en aan de andere kant ruimte achter de camper voordat het fietspad begon. Zodoende kon de hond ook lekker aan het touw makkelijk vrij rond lopen.

Er zijn langs de route ook veel stukken afgezet met lint. Dat kan zijn van buurtbewoners, van wandelverenigingen, plaatsen waar toiletten geplaatst worden enz. enz.

De woensdagnacht hebben we niet echt lekker kunnen slapen want er is toch wel veel lawaai langs de weg. Maar daarmee waren we donderdag wel lekker vroeg wakker. Om 8:15 uur ging de eerste wandelaar voorbij en toen zaten wij net buiten aan het ontbijt.

Klaar voor de wandelaarseen van de eerste eenzame wandelaars

Het eerste uur kwam er zo nu en dan eentje langs lopen. Daarna werd het wat regelmatiger en rond elf uur werd het steeds drukker. Om 12 uur kon je niet naar de overkant lopen omdat het zo verschrikkelijk druk was met vierdaagse wandelaars. Na twee uur begon het weer wat rustiger te worden.

Camper langs de zevenheuvelenweggroepen wandelaars

Vlaggen worden meegedragenEn steeds drukker op de weg

Waar wij stonden met de camper was het nog een kilometer of tien lopen voor ze bij de finish waren en dat betekende dat de meesten voor drie uur voorbij moesten zijn om voor vijf uur binnen te zijn. Dus diegenen die we om half vier nog zagen die gaven we weinig kans. Zeker de strompelende mensen. Ze willen graag en doen hun best maar het is wel lullig voor ze om na vijf uur binnen te komen. De bezemwagen nam mensen mee die het wilden opgeven, maar er waren er ook die dat niet deden en toch bleven lopen.

De bezemwagenStug volhouden

Het was een drukke dag op de vierdaagse van Nijmegen en leuk om dit op de Zevenheuvelenweg mee te maken.
Daarna zijn we doorgereden naar Duitsland en hebben eerst een nacht doorgebracht op de camperplaats in Kleve bij de dierentuin en de volgende dag wilden we ergens langs de Rijn staan met de warmte maar konden niet snel een geschikte plaats vinden. Waarom zijn alle wegen tot vlak aan de Rijn nu afgesloten. Jammer hoor!
Toen zijn we doorgereden naar de camperplaats in Leiting bij het ponypark. Dit is een mooie plek met een lekker stuk grasveld waar je makkelijk kan staan. En daar hebben we ook de zaterdag nog gestaan tot na het avondeten.
Daarna zijn we naar huis gereden omdat er slechter weer voorspeld werd.

Camperplaats bij dierentuin in KleveCamperplaats in Leiting bij Ponypark

Meer campertips


3 Reacties op “Vierdaagse Nijmegen”

 1. kees schrijft :

  Er zouden zoveel meer mensen kunnen genieten van de wandelaars en om ze aan te moedigen, als die campers er niet zouden staan. Wat jaren terug was de weg omzoomt met honderden mensen met klapstoeltjes, koeltassen enz. kortom een hele gezellige boel. Nu is het een muur van wit met bij elke camper een paar mensen, de eigenaars. Dus een meter of 8 voor een paar man, terwijl er tientallen hadden kunnen zitten. Voor mij mogen die campers verdwijnen en de berm weer terug geven aan de velen die nu geen plek konden vinden. Eigenlijk is het een beetje asociaal zoveel plek innemen.

 2. Ger schrijft :

  Sluit me aan bij bovenstaande.
  Voor de wandelaars wordt er op steeds meer stukken op de route langs een haag van campers gelopen. Neemt steeds meer toe. Hier zul je mijn niet zien als camperaar.

 3. Rob schrijft :

  Heb hem vorig jaar voor de eerste keer meegelopen, en dat Japanse vrouwtje dat je op de foto hebt staan heeft hem ook uitgelopen, 78 jaar en liep hem voor de 10de keer.

Laat een reactie achter