Ville of Village Fleurie

Uit de categorie: Camper Ervaringen, Frankrijk  
Datum: 11/08/2018


Tijdens onze reizen door Frankrijk merkten we dat er bij de plaatsnaambordjes een aanduiding stond met Ville of Village Fleurie met 1, 2 , 3 of 4 bloemetjes eronder. Wat dit betekent?
bloemen

Meer bloemenAls je dit ziet dan is het dorpje of stad aangesloten bij ‘le conseil national des villes et villages fleuris’ ofwel een nationale competitie voor bloemrijke steden en dorpen. De deelnemers kunnen 1 tot 4 bloempjes verdienen door er mooi uit te zien met allerlei bloemen in de stad (dorp). Er doen al meer dan 4000 plaatsen mee met deze competitie dus kom je de bloemetjes ook vaak tegen. En als ze inderdaad vier bloemen hebben dan merk je dat meestal wel als je door het stadje of dorpje rijdt. Heel veel versieringen in bloembakken op huizen en in de straten met heel veel gezellige bloemen.

Bij gemeentehuis Calais Bij gemeentehuis Calais

Sommige steden/dorpen krijgen een jaar lang de gouden status als ze er echt uitspringen en beter zijn dan de anderen. En ook particulieren in een plaats kunnen een prijs krijgen als hun huis er geweldig uit ziet en/of de tuin erg fraai is.
In Normandië doen heel veel dorpen mee met deze wedstrijd en als je dus in Normandië rijdt zijn heel veel dorpen en stadjes dan ook heel erg gezellig.

Mooie bloemen

Mooie bloemen bij de stadspoort

Meer campertips


1 Reactie op “Ville of Village Fleurie”

  1. Anya schrijft :

    Leuk systeem inderdaad. Het gaat echter om veel meer criteria dan alleen leuk uitzien met bloemen! Om biodiversiteit, milieubewust leven en de motivatie daartoe de gemeente etc..

Laat een reactie achter