Winkelen als uitstapje

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Nederland  
Datum: 23/08/2012


We hadden nog wat kampeerspullen nodig en daarvoor wilden we eens kijken in een grote kampeerwinkel. Zo konden we mooi nog een paar dagen weg voordat de camper voor een onderhoudsbeurt en APK naar de garage moest.
We vertrokken en gingen weer binnendoor rijden. We wilden onderweg even op een dagcamping kijken bij de Utrechtse heuvelrug. Dat werd Kwintelooijen bij Rhenen waar we ’s middags een tijdje gestaan hebben. Het was niet zo zonnig op dat moment en daarom zijn we voor het eten al weer verder gereden naar de camperplaats die we wilden proberen. Dat was de camperplaats is Doesburg.

Camperplaats Doesburg

Een mooie gratis plek aan de jachthaven met een leuk centrum niet te ver weg. Wat ons wel opviel is dat er meer gebouwd was langs de IJssel dan we dachten. We liepen richting IJssel en dachten door de natuur te lopen maar toen we de hoek omkwamen stonden er volop appartementgebouwen langs het water.
De volgende dag naar Winterswijk en de campingzaak. We hebben daar een tijdje rondgelopen en de dingen gezocht die we wilden hebben. Wat een grote zaak en wat kun je veel voor kamperen kopen.
Daarna zijn we naar een camping in Winterswijk gereden. Het laatste stuk was vrij lang over een onverharde weg. Een andere mogelijkheid was er niet. Toch altijd spannend om zulke wegen op te gaan met de zware camper.
We wilde daar eerst op de camping staan met ACSI korting, maar ze bleken ook camperplaatsen te hebben vlak voor de slagboom en omdat we de enigen (op dat moment) waren leek ons dat ook wel een heel mooie plek. Er was plaats voor 4 campers en dat zou erg krap zijn, maar alleen sta je natuurlijk lekker ruim. Dat is ook zo gebleven. Het was Camping Klompenmakerij ten Hagen. De camping ligt ook aan een groot recreatiemeer (’t Hilgelo) en daar kon je lekker zwemmen.

Op de camping
Lekker zwemmen in het meerDe zandweg naar de camping

De volgende dag nog een paar winkels afgegaan in diverse plaatsen in de buurt. Dat is ook wel leuk om met de camper te doen alleen wel eens lastig om hem in de buurt te kunnen parkeren. Maar het is allemaal gelukt.
De laatste nacht doorgebracht in Hertme op de camperplaats bij een boomgaard (Pleisterplaats Rabo Scheele). Mooi groot veld met fruitbomen en je mocht gaan staan waar je wilde. Alleen waren er wel veel wespen in deze tijd doordat er veel fruit onder de bomen lag te rotten. Dichtbij de bomen staan kon je dus beter niet doen.

Op de camperplaats

De volgende ochtend regende het lekker veel maar de hond kon ik nog net tussen twee buitjes uitlaten. Alleen het laatste opruimen voor vertrek moest even in de regen, maar daarna even wat droogs aantrekken (heerlijk zo’n camper met alles bij je) en we konden weer op huis aan.
Toch weer een paar leuke, lekkere dagen met het shoppen.

Meer campertips


Laat een reactie achter