Winterkamperen

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Nederland  
Datum: 18/12/2009


Een vakantie in de winter! Een aanbieding gratis kamperen bij Kustpark Egmond aan Zee. In september al besproken maar nu was de korte kampeervakantie aangebroken. Alleen was er veel sneeuw gevallen en de temperatuur ligt steeds ver onder 0. Maar wij zijn bikkels en gingen er dus gewoon voor.
We zouden 4 nachten daar verblijven maar het liep anders.
Camper in de kou
’s Morgens meteen de camper ophalen en hij startte niet! De accu was slecht en kon de lage temperatuur niet aan. Er moest een nieuwe in komen maar dat kon pas ’s middags om drie uur. Dus we moesten een tijdje wachten voor we weg konden.
Toen de nieuwe accu erin zat startte hij inderdaad wel en gingen we thuis inladen. We kwamen er toen achter dat de waterpomp het niet meer deed dus de wc doorspoelen zou al niet kunnen. Dus dat zou lastig zijn en we zijn meteen langs de dealer gereden om dit te laten repareren. Zonder isolatieDat lukte maar daarna deed wel de pomp het maar was er geen water.
Blijkbaar waren de leidingen ergens bevroren. We zijn maar gegaan want met het opwarmen van de camper zouden de leidingen ook wel weer gaan lopen. Dit vertelden ze uit ervaring dus daar gingen we dan ook maar van uit.
Het was ondertussen al na vieren en we moesten dus nog vertrekken.

Aangekomen in Egmond aan zee waren de leidingen inderdaad al wat ontdooid en liep het water in ieder geval weer. Er lag veel sneeuw en we konden lekker gaan wandelen.
Er stonden op het hele terrein best veel campers en caravans die versiert met lampjes de kerst gingen vieren.
Met meerdere campers in de kou
Het was wel erg koud buiten en het zou die nacht –10 graden worden.
Maar binnen was het best lekker al was de vloer heel erg koud.
Bobby had het ook niet zo op de grond en voor hem hadden we het andere bed maar klaar gezet zodat hij ook 50 cm boven de grond kon slapen. Dat beviel hem duidelijk beter.

’s Nachts om even na vieren werden we wakker van de kou. Het rode lampje van de kachel brandde en dat betekent dat het gas op is. Waarom moet er nu net op dit moment een gasfles leeg zijn? Wachten met omruilen had niet veel zin want alles ging bevriezen. Zo koud was het binnen ondertussen al geworden.
Dus even veel kleren aantrekken en een dikke jas enz. en samen naar buiten. De eerste keer een fles omwisselen en dat midden in een koude nacht. Gelukkig hadden we wel een zaklantaarn zodat we iets konden zien.
Het omwisselen ging trouwens erg makkelijk en vlot en na een kwartier begon het al weer wat warmer te worden binnen omdat de kachel weer lekker brandde.

Wandelen met de hond in de sneeuw
’s Morgens lekker gegeten en weer een lange wandeling door de duinen gemaakt. Ondertussen hebben we tijdens de wandeling maar besloten om niet te blijven staan de hele week. De kleine (reserve) gasfles zal ook niet lang meer meegaan en we zijn niet op de kou berekend.
Geen isolatie bij het voorraam. Heel veel vocht daardoor wat beslaat. Geen kleine elektrische kachel wat eigenlijk nodig is om sommige delen op te warmen. Zoals de alkoof die koud blijft en dus wanden heeft die beslaan en dan ontstaat daaronder ook weer vocht.
De vloer zou eigenlijk ook vloerbedekking moeten hebben voor de ergste kou en eerst bijv. een laag isolatiemateriaal.

Misschien later ooit eens, maar voorlopig houden we het maar op temperaturen boven de 10 graden om op pad te gaan. Liefst met een zonnetje. 🙂

Dus ’s middags naar huis, alles leeg laten lopen en de camper op stalling gebracht. In het voorjaar kijken we weer verder.

Meer campertips


Laat een reactie achter