Fruitcorso Tiel 2024

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Nederland  
Datum: 23/09/2024


Dit weekend was het fruitcorso in Tiel en dat wilden we dit keer ook meemaken. We hadden geen verplichtingen verder dus op donderdag konden we al op pad gaan. Eerst reden we naar het dagrecreatie terrein in Bleiswijk. Daar hebben we lekker in de zon gezeten de hele dag. ’s Avonds hebben we overnacht op de camperplaats bij de brandweer in Bleiswijk. Niet zo heel bijzonder maar we komen er toch alleen om te slapen.
De volgende ochtend zijn we richting Tiel vertrokken. Onderweg op een parkeerplaats nog een zonnetje gepakt en gegeten. Daarna zijn we in Tiel naar de parkeerplaats bij de sporthal gereden waar we goed kunnen staan om naar het centrum te lopen en je mag daar ook overnachten dus dat is wel gunstig.

overnachten op parkeerplaats

Daarna hebben we wat spullen gepakt en zijn we naar het centrum gelopen om Tiel alvast wat te verkennen. Ze waren al veel met voorbereidingen bezig voor morgen. De fruitmozaïeken lagen er al wel en die hebben we ook bekeken. Het is wel jammer dat ze de mozaïeken op een schuin grasveld leggen naast de gracht en dat je ze alleen kan zien vanaf de overkant. Eigenlijk kun je zo helemaal geen details zien en foto’s maken is ook erg lastig. Het zou prettiger en mooier zijn om ze dichterbij te kunnen zien. Dat kon eigenlijk alleen bij de laatste omdat die naast een brug lag waardoor je er dus dichterbij kon komen.

fruitmozaiek

Fruitmozaiek

Verder hebben we ook nog gewandeld door de vlindertuin, waar niet heel veel vlinders te zien waren vandaag. En natuurlijk ook door het stadje zelf gelopen en we zijn Flipje tegengekomen (als beeld).

Bloemen in de vlindertuin

beeld van Flipje

Laat in de middag zijn we weer terug bij de camper en na een milkshake nog even lekker in de zon gezeten.
Zaterdag ochtend zijn we rustig wakker worden en wat hebben wat dingen gedaan in de camper. Na de lunch gaan we op weg naar het fruitcorso. Een stukje lopen en dan langs de kassa en het terrein op. Ze maken ’s middags twee en een half rondje waarbij ze over een bepaald punt zelfs drie keer komen. Zonder het te weten waren we toevallig op een punt waar ze weer terug kwamen.
Maar eerst keken we naar de eerste wagens. Als eerste kwam het kindercorso voorbij waarbij kinderen leuke wagens hadden gemaakt van fruit. Dat zag er al heel mooi uit. De kinderen leren zo al vroeg om mooie wagens van fruit te maken.

Kindercorso kindercorso

Daarna kwamen de twintig echte fruitwagens. Eerst acht van de afdeling jeugd en daarna de hele grote wagens. Het zag er allemaal heel mooi uit met veel details. Met een bloemencorso zie je nooit zoveel details in de onderwerpen.

Fruitcorso Tiel

Fruitcorso Tiel

Fruitcorso Tiel

Toen de stoet nog niet afgelopen was stopten aan de overkant in de zijstraat de eerste wagens al van de stoet en die moesten dus wachten tot alle wagens voorbij waren. En toen wij alles gezien hadden besloten we die straat in te lopen om zo even goed de stilstaande wagens te bekijken. Dat was handig want zo kon je van dichtbij de wagens goed bekijken. En zo hebben we alle wagens twee keer gezien.
We zijn daarna weer naar camper gegaan om wat uit te rusten en ’s avonds op half negen ging het corso weer rijden maar nu verlicht. We hebben ze dus nogmaals gezien en nu in het donker. Dit zag er weer heel anders uit en sommige verlichte wagens waren heel mooi om naar te kijken.

verlicht fruitcorso Tiel

verlicht fruitcorso Tiel

Toen zijn we die avond wat meer naar het centrum gelopen en hebben de verlichte wagens ook nog bekeken toen ze al stil stonden op de standplaats voor zondag en maandag als de wagens ook nog te bezichtigen zijn.
Uiteindelijk zijn we pas laat aangekomen bij de camper en lekker lang geslapen.

De volgende dag gaan we weer richting Bleiswijk. Het was minder mooi weer dan de afgelopen dagen en we reden eerst langs een kennis in Rotterdam en daarna naar het dagrecreatie terrein in Bleiswijk waar we lekker buiten hebben gezeten en gegeten. Daarna hebben we weer overnacht bij de camperplaats in Bleiswijk en maandagochtend weer naar huis gereden.





Meer campertips


Laat een reactie achter