Stoppen en winterstalling tips

Uit de categorie: Camper Tips  
Datum: 02/10/2015


Eind september hebben we besloten om niet meer met de camper weg te gaan dit jaar. Dus we gaan de camper helemaal schoonmaken en op stalling zetten.
Het schoonmaken ging weer prima en er zal niets meer te vinden zijn door de muizen. (Mochten die er komen.) Want alle kastjes zijn natuurlijk helemaal leeggehaald. Alleen dingen de we niet nodig hebben blijven in de camper liggen.

De kussens blijven deze winter ook in de camper liggen omdat we er thuis gewoon geen goede plek voor hebben. Heel veel mensen met campers en caravans laten de kussen altijd de hele winter in de camper dus dat zal bij ons ook wel kunnen. We hebben ze wel ruimtelijk geplaatst zodat de lucht er omheen kan circuleren.
Ook is al het water weer uit de leidingen geblazen. Ik heb het nu met een oude binnenband gedaan. Bij het ventiel aan een kant een knoop maken en het andere einde over de kraan steken. Dan de kraan open en blazen door de band op te pompen. Je hoorde het water aan de andere kant verdwijnen. Dus dat zal wel weer leeg genoeg zijn.

(Zo nog even een foto uit Oostenrijk tussendoor.)

Nog even een Oostenrijk foto

De kabels van de – pool op de accu zijn weer losgehaald. Zowel van de huishoudaccu als van de autoaccu. Onze ervaring is dat de accu na een half jaar nog bijna net zo vol is als bij het afkoppelen dus tussendoor laden is nergens voor nodig. Ook de aansluiting van het zonnepaneel op de regelaar is losgehaald zodat deze weer vastgezet kan worden als de huishoudaccu weer is aangesloten.
Verder is de wc-tank er even uitgehaald zodat deze helemaal schoongemaakt kan worden en de rubbers met siliconenvet ingesmeerd kunnen worden. Dan ruikt hij weer fris en blijven de rubbers ook goed hun werk doen in het volgende seizoen.
Bij het achterraam was van het rolgordijn een lipje afgebroken zodat deze niet goed op een bepaalde hoogte kon blijven hangen. Deze is er ook afgehaald zodat hij gemaakt kan worden. Ondertussen is dat ook gebeurd en kan deze weer gemonteerd worden.
Zo is ook het vliegengordijn (kattenstaarten) gewassen en anders gemonteerd zodat de dikkere delen weer in het midden zitten en de wat slechtere stukken aan de buitenkant. Dan kan deze ook zeker nog wel een tijdje goed dienst doen als vliegengordijn.
De dieseltank zit ook weer vol zodat er geen (of weinig) condenswater in kan komen.

Er zijn ook dingen die sommige mensen ook doen in de winter.
Zoals de banden van de grond met krikken zodat de banden niet vlak worden aan de onderkant. Nooit iets van gemerkt als je het niet doet. Een andere mogelijkheid hiervoor is de druk in de banden wat te verhogen. Maar ook dat doe ik niet.
Vochtvreters neerzetten in de camper. Dit lijkt me ook geheel overbodig want als er vocht weg gaat komt dat gewoon van buiten weer naar binnen. De lucht binnen en buiten de camper zal namelijk in de stalling overal hetzelfde zijn. Dus dat lijkt me geheel overbodig. En mocht hij erg veel vocht vreten dan loopt de bak ook nog eens over en heb je echt vocht in de camper in de vorm van een plas water. En dat lijkt me nog erger dan een iets vochtige lucht.
Ook zeggen sommige mensen dat je de gasflessen moet verwijderen en ergens anders moet opslaan. Omdat je nooit weet bij een brand wanneer gasflessen ontploffen. Nou dan heb ik dat liever in de camper waar een brandweer gasflessen kan verwachten dan dat mijn schuur afbrand en er opeens een ontploffing is van een gasfles die niemand verwacht.

En als laatste bij thuiskomst naar de website van de RDW en de camper geschorst. Dat scheelt dan weer aardig in de houderschapsbelasting.





Meer campertips


Laat een reactie achter