CamperElfstedentocht – Harlingen

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Nederland  
Datum: 06/08/2021


De volgende dag gaan we weer op pad en moesten we nog even het beeld fotograferen van de Fiets-Elfstedentocht. Deze staat ook in Bolsward maar een beetje buiten het dorp. Dus even langs gereden.

Beeld fiets elfstedentocht

Daarna reden we op weg naar Harlingen even door Zürich. Kunnen we zeggen dat we op vakantie in Zürich zijn geweest.

Zurich

In Harlingen parkeerden we eerst bij de Stienen man. Een beeld op de dijk. Een apart beeld en we hadden meteen een mooi uitzicht en hebben een kleine wandeling gemaakt over het strand en over de plastic pier die er lag. Het was eb en daarom lag hij voor het grootste deel op het strand. Alleen het laatste stuk lag in wat dieper water. Als hij helemaal in het water lag zou het wel eens erg kunnen tegen vallen om er over te lopen want het wiebelt heel erg in het water. Om zeeziek van te worden.

Stienen man

Pier en haven

Daarna vanaf de parkeerplaats naar Harlingen centrum gelopen. Een leuke stad om te wandelen. De fontein, een grote orka, in de zeehaven vonden we wat minder. Ook omdat hij helemaal geen water spoot. En de fontein ook ver van de kant ligt. Als je het niet weet zie je de fontein niet.

Fontein

Haven Harlingen

Meer van de haven

Het stadje zelf en de boten in de haven maakten weer veel goed. Ook de leeuwenbrug was aardig om te zien. Ook zie je een replica van het Expeditieschip Willem Barentsz dat door vrijwilligers gebouwd wordt.

Leeuwenbrug

Beelden in de stad

We hadden nog twee flinke regenbuien en bij de eerste hebben we even een winkel aangedaan waar we toch wilden kijken en bij de tweede even onder een portiek gestaan. We zijn uiteindelijk vrij droog bij de camper aangekomen.

Meer campertips


Laat een reactie achter